петък , януари 19 2018
Начална Страница / Актуални / Колко е спестило средното американско домакинство за пенсионирането си?

Колко е спестило средното американско домакинство за пенсионирането си?

Голяма част от американците, подобно на българите не са спестили за спокойното си пенсиониране. „Близо половината от американските семейства нямат спестявания за старини“, сочи доклад на Economic Policy Institute (EPI).

Искате пенсия от 1000 лева на месец, ето какво трябва да направите

Останалите обаче, явно са се подготвили доста добре. Причината – средните спестявания на американско домакинство за пенсионарине е при ниво от 95 776 долара.

Постигането на тази висока сума се предопределя обаче от малък брой домакинства, които имат сериозно натрупано богатство.

Pension-The-Future

Богатите не биха оставили живота си на старини на случайността. Изследване от 2013-та година сочи, че девет от десет фамилии, попадащи в горната една пета на хората с най-високи доходи, са заделяли в спестовни сметки.

За сравнение, сред най-бедната една пета от американското население, едва едно от десет семейства са заделили нещо за старини.

Гответе се да пестите повече или да работите по-дълго (за спокойно пенсиониране)

Средният размер на спестяванията на семействата, чиито членове са между 32 и 37 години е 31 644 долара. От друга страна, при семействата далеч по-близо до пенсиониране – на възраст между 56 и 61 години, тази стойност е 163 557 долара.

А колко трябва да сте спестили до пенсионната си възраст?

Според експерти от Fidelity Investments, до навършване на пенсионна възраст, е добре да сте заделили десет пъти годишната си заплата. Всеки сам може да сметне каква е сумата…

Провери също

студентски заем

Финансовите навици на младите американци

Изследване сочи какви са финансовите навици на американците на възраст между 22 и 35 години. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *