вторник , януари 16 2018
Начална Страница / Актуални / Компания с 35 милиарда долара капитализация без активи и с 1000 долара в банката

Компания с 35 милиарда долара капитализация без активи и с 1000 долара в банката

До какво води всяка една мания. Дали ще е по лалета, или ще са акции, няма значение, в крайна сметка резултатът е един и същ… „Пук“!

Поредният пример е налице и то не къде да е, a на уж един от най-регулираните пазари в света. Щатската комисия по финансов надзор е спряла търговията с акциите на компания, с пазарна капитализация от 35 милиарда долара.

Най-големите балони и финансови кризи в историята

Става въпрос за компания наречена Neuromama. За последно акциите й са се търгували при нива от 56.25 долара за брой, преди търговията с тях да е била преустановена за проверка до 26-ти август.

Ето и заявлението на SEC:

„Комисията временно преустанови търговията с акциите с тикера NERO, поради сериозни опасения за точността и адекватността на информацията, ставаща достояние на акционерите, както и съмнения за идентичността на човека, с контрол върху компанията. Налице са опасения относно изявленията на компанията и тяхната достоверност, както и относно листването й на официалния пазар Nasdaq”, се казва в изявлението на комисията.

С други думи – хората управляващи компанията са съмнителни, тя лъже за потенциалното си листване на Nasdaq и акциите й може да са манипулирани.

Neuromama инвестира във всичко от теливизионни мрежи до „клонинг на Amazon“, както и разработването на „евтина ядрена енергия“ според компанията.

балон

Последната покупка на компанията е на „малка библиотека от увеселителни шоута, съставена от 65 джаз и телевизионни шоута“, които се описват от мениджмънта, като най-ценния актив на компанията.

Компанията продава устройства под имената NeuroPad, NeuroPhone и NeuroBook, които доста наподобяват старите поколения на iPhone, iPad и Samsung.

Тя притежава 600 патента, 500 от които са изтекли, а стойността на останалите не е особено ясна.

Neuromama не е оповестявала тримесечните си финансови резултати от първото тримесечие на 2014-та година. Съгласно последния отчет тя разполага с 1 081 долара в кеш и 18.26 милиона долара в „нематериални активи“. Тя няма приходи, като загубата й за предходните девет месеца е била в размер на 500 811 долара.

Въпросът е, как тази компания е достигнала пазарна капитализация от 35 милиарда долара и къде са били регулаторите до момента, да се самосезират по-бързо.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *