понеделник , февруари 19 2018
Начална Страница / Актуални / Корекцията, която можем да видим в САЩ ще бъде преписана на Тръмп?

Корекцията, която можем да видим в САЩ ще бъде преписана на Тръмп?

На инвеститорите може и да им изглежда, че ръстът на пазара никога няма да свърши и с право. Настоящият „бичи цикъл“ за щатските индекси е най-дългия от 1929-та година насам. В допълнение налице е и съществено подобряване в някои ключови икономически показатели.

Инвеститорското доверие е рекордно високо, а новосъздадените работни места, през изминалия месец, се оказаха по-високи от средните очаквания.

Нови исторически рекорди за трите водещи щатски индекси

Това отведе индексите S&P 500, Dow Jones, и Nasdaq до нови исторически максимуми, едновременно, през последните пет дни, което е най-дългата подобна серия от 25 години насам.

тръмп

В допълнение, може да се спомене, че не сме ставали свидетели на понижение от над 1% за основните борсови показатели в САЩ от 11-ти октомври насам. Това е най-дългата подобна серия от октомври на 2006-та година.

Въпреки, всичко казано до тук, не всички пазарни експерти са убедени в по-нататъшното добро представяне на щатските пазари. Според Майкъл Поуленоф, президент на Pattern Analytics, на хоризонта се задава корекция.

Той сочи, като доказателство за това – намаляващите обеми при индекса на волатилността VIX, подсказващ, че 415-седмичното рали, може да е към края си.

„В продължение на десетилетия, обемите са прогнозирали повишение в цените на акциите. Докато спад в обемите, са предричали правилно понижение в нивата“, коментира експертът.

Според Поуленоф, краят на ралито на пазара, ще постави новия президент Тръмп, в напълно противоположна позиция на неговия предшественик. Мандатът на Обама стартира година, след като станахме свидетели загуба на индексите от близо 40% в разгара на финансовата криза.

„Когато стартира мандатът на Обама, като президент, пазарът бе широко подценен. Обама се случи на правилното място в правилното време – след сериозна корекция. Тръмп от друга страна не е на подходящото място. Той си преписва ръста на пазара и новите върхове, за които не е отговорен. И макар да е иронично, следващата корекция, също няма да е по негова вина, но хората ще му я препишат на него“, допълва още експертът.

Провери също

студентски заем

Финансовите навици на младите американци

Изследване сочи какви са финансовите навици на американците на възраст между 22 и 35 години. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *