вторник , май 30 2017
Начална Страница / Актуални / Невероятни крайности предприемани от хора, за да пестят

Невероятни крайности предприемани от хора, за да пестят

Да живееш под възможностите си е едно от основните правила за забогатяване. Някои хора обаче, приемат това твърде буквално и често стигат до крайност. Ето някои примери за това:

ford track

Брандън, 23-годишен инжинер в Google, отказал да назове последното си име, се е преместил да живее в камион, ситуиран на паркинга на компанията. Брандън твърди, че по този начин пести 90% от дохода си. Разбира се до голяма степен за това инжинерът да стигне до тази крайност е факта, че живее в Сан Франциско, където наемите са при неразумно високи нива.

Вижте още: Под наем в тристаен ще ви спести 300 000 евро след 25 години

old house

Двойка купува имот с нужда от сериозен ремонт в Детройт при цена от едва 13 000 долара. Джъстин Крейг и Алиа Полсгров хвърлят сериозни усилия в реновирането на имота, който е строен преди 103 години. В крайна сметка това им струва общо 120 000 долара и личен труд.

Вижте още: Покупка на имот или живот под наем

За сравнение съседните имоти на техния са с цена от около 215 000 долара в момента. Или усилията им са доста добре възнаградени.

van

Още един служител на Google е намерил интересно решение. Пийт Дандреа и неговата жена са прекарали близо две години от живота си в своя ван, отново ситуиран на паркинга на компанията. Това им е позволило да пестят 80% от заплататите си, с което по-късно си купуват собствена къща извън Сан Франциско.

la

Високите наеми в Лос Анджелис са накарали Тери К. да живее тайно в офиса си в продължение на 500 дни. Това му е помогнало да спести 20 000 долара. Със спестените средства по-късно Тери е пътувал по света.

mr money

Питър Адъни, или известният с прякора си в САЩ „господин паричен мустак“ се е пенсионирал на 30-годишна възраст, след като е спестявал около две трети от заплатата си в продължнеие на 10 години. Той е работил като софтуерен инжинер. Заедно с жена си Сими разполага с достатъчно средства, за да живее комфортно без да работи и е без дългове. Това се случва през 2005-та година.

Продължава на следваща страница…

Провери също

кристална топка

В тези компании трябваше да инвестирате преди 15 години

Какво ти трябва, за да забогатееш на щатските пазари? Малко капитал и късмет да уцелиш …