четвъртък , януари 18 2018
Начална Страница / Актуални / Бууквар: Купувайте злато, може да поскъпне до 1 900 долара

Бууквар: Купувайте злато, може да поскъпне до 1 900 долара

Днес бе поредния лош ден за златото. Благородният метал регистрира най-дългата си губеща серия от началото на годината, като спот-цената му е при нива от 1 225 долара за унция.

Очакванията за повишение на лихвите от страна на Фед през юни, до голяма степен съдейства за продължаващите разпродажби на метала.

Вижте още: Защо да изберете акциите пред златото?

Според един от пазарните специалисти обаче, моментът е много подходящ за покупка на благородния метал.

„Това е началото на нов бичи пазар при златото“, според Питър Бууквар, главният пазарен стратег в Lindsey Group, цитиран от CNBC.

Според Бууквар, в крайна сметка ще видим повишение в цената на метала към върха му от 2011-та гдоина при 1 900 долара за унция и дори преминаването на тази граница. Единственият въпрос е кога ще се случи това.

злато

„За да сте мечи настроени за цената на златото, трябва да смятате, че Фед ще повиши лихвите с между 100 до 200 базисни пункта през следващите няколко години. Смятам, че това е напълно нереалистично“, коментира експертът.

В допълнение историята сочи, че при последните два цикъла на повишение на лихвите, златото поскъпваше.

През периода между 2004 и 2006-та година, когато лихвите бяха повишени с над 500 базисни пункта, златото поскъпна с 10% в първата година след старта на повишение на лихвите. За целия период, благородният метал се повиши от 400 на 700 долара.

Вижте още: Акции, облигации или злато, кой актив е трябвало да изберете последните два века?

Същото се случи и при предходното им увеличение през 1999-та година, когато благородният метал отново добави 10% към стойността си година, след първото им повишение.

Според Бууквар, златото е най-продавано от средата на декември на миналата година.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …