понеделник , май 22 2017
Начална Страница / Актуални / Лоши източници на „бързи пари“

Лоши източници на „бързи пари“

Не всички кредити са еднакво лоши, е основен постулат във финансовия свят. Ясно е, че в даден момент от живота си, всеки изпитва нужда от пари, за една или друга цел. И докато критично е, за какво ще са ви необходими тези средства (не бива да е за задоволяване на текущи капризи), важно е и откъде ще потърсите нужните ви средства.

Ето някои от източниците, които не бива да ползвате за бързо сдобиване със средства:

Бързи печалби от фондовите и валутните пазари

Мислите си, че няколко добри залога на борсата, или на валутните пазари, могат да ви удвоят средствата. Може и да е така, но ако не познаете, можете и да загубите и малкото с което разполагате. Готов ли сте за това?

Вижте още: Как най-често си губите парите на борсата?

Не забравяйте, че търговията на фондовите пазари е „игра с нулев резултат“ и това, което възнамерявате да спечелите, ще е загуба за някой друг. А дали вие сте най-добрия на пазар, на който има милиони участници?

fast profit

Да не говорим, че за успеха се изискват невероятно голям опит и познания, а не само доза късмет…

На валутните пазари нещата още повече се доближават до хазарт. Причината е, че подмамени от желание за бързи и големи печалби, инвеститорите са склонни да ползват голям заемен капитал, който увеличава сериозно не само размера на печалбите, но и този на потенциалните им загуби.

Начинания с обещания за висок доход

В среда на рекордно ниски лихви в световен мащаб и не особено добри перспективи пред фондовите пазари в бъдеще, обещанията за висок доход най-вероятно се свързват само с едно – пирамида.

pyramid

Разбира се може би не всички предложения, които ви се отправят в момента са такива, но при положение, че обещаваната доходност е в пъти по-висока от пазарната, то трябва да имате сериозни „резерви“.

Хазарт

Това е класика в жанра. Всъщност тя обединява почти всички по-горе споменати методи за изкарване на лесни пари. Само да ви припомним, че статистиката е срещу вас, а късметът ви няма как да направи така, че да сте на печелившата страна след достатъчно дълъг брой опити.

main-slider-1

Освен това не забравяйте, че към хазарта можете да се пристрастите (както между другото и към търговията на валутните пазари).

Продължава на следваща страница…

Провери също

пенсиониране

Ето защо да започнете да пестите за пенсиониране, когато сте на 20 години

Вече няколко пъти отправяме предупреждение към спестителите, че колкото по-рано започнат да пестят, толкова по-лесно …