вторник , февруари 20 2018
Начална Страница / Актуални / Лошите навици, които могат да ви струват работата

Лошите навици, които могат да ви струват работата

Намирането на добра нова работа не е лека задача. Понякога обаче, човекът който ще ви попречи да я получите, сте самия вие и то заради лоши навици, които имате. Ето някои от тях:

Правите всичко „през пръсти“

Всъщност този ви навик, може да ви спъне още в самото начало. Ако това е вашия начин на работа, то много е вероятно и вашето CV, да не е направено по начин, по който да ви открои и да направи впечатление на мениджърите по подбор на персонал.

А както всички знаем, те не отделят много време на автиобиографиите, средно по няколко секунди. Т.е., ако документите ви не са „изпипани“ не се надявайте изобщо дори да ви поканят на интервю. От автобиографията ви ще съдят и за начина, по който ще си вършите работата.

Нямате навик да си правите домашното

Още един вреден навик, който ще ви спъне да ви наемат. Ако не сте си направили труда да проучите компанията, в която кандидатствате, фирмената култура и изискванията към работещите там, шансовете ви да минете интервюто и да ви наемат, или пък да се задържите след пробния период, не са особено големи.

Грешният отговор на пет често задавани въпроса на интервю за работа

Опитвате се твърде много да привличате внимание

Ако искате резюмето ви да направи впечатление, постарайте се това да е следствие на съдържанието му, а не на приоми, които се смятат за неприемливи или непрофесионални. Това може да включва ползването на „странни“ шрифтове, използване на различни от традиционните цветове, вмъкване на картинки или графики, подчертаване и удебеляване на важни според вас неща и т.н.

Пропускате закуската

Закуската е едно от най-важните и здравословни хранения през деня. Когато се събудите, най-вероятно няма да сте яли от десет или дванадесет часа. А щом нивата на захар в кръвта са ниски, е много по-трудно да се фокусирате и е вероятно да се чувствате уморен и неработоспособен, дори раздразнителен. А това се вижда много лесно от интервюиращите, както и от мениджърите.

Пушене и употреба на алкохол

Не пушете и не пийте преди интервю за работа, съветват експертите по подбор на персонал. Ароматът ще ви издаде. Повечето работодатели не одобряват пушачите, макар и да не си го признават. Този навик, освен вреден за здравето, се предполага, че ще губи и много от работното време.

Лоши хигиенни навици

Искате вниманието да е фокусирано върху външния ви вид или върху качествата, които притежавате и ви отличават от останалите. Ако е второто, то постарайте се винаги да сте спретнат и подходящо облечен.

Закъснявате

Този навик, дори не е необходимо да се коментира. Просто го „изкоренете“!

Непрекъснато сте на смартфона си

жените и смартфоните

Може и да ви изглежда добра идея да отидете малко по-рано на интервюто, но не стойте непрекъснато на смартфона си. Не се знае кой ви наблюдава…

Обличате се неподходящо

Най-вероятно носите дънки в свободното си време, но на интервюто за работа, трябва да сте облечени подходящо, особено за позицията за която кандидатствате. Направете си труда да се запознаете с това, какви са обичайните дрехи за позицията, за която кандидатствате. Интернет има отговор за всичко…

Провери също

студентски заем

Финансовите навици на младите американци

Изследване сочи какви са финансовите навици на американците на възраст между 22 и 35 години. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *