неделя , януари 21 2018
Начална Страница / Актуални / Не се оставяйте медиите да ви депресират

Не се оставяйте медиите да ви депресират

Имате ли чувството, че негативните новини от медиите, които непрекъснато ви заливат, ви подтискат и нарушават спокойния ви начин на живот?

Не се притеснявайте, не сте единствени…

Нашите мозъци са програмирани да се засягат прекомерно много от негативните новини. За щастие има начини да се върнете към спокойното си състояние.

Хората използват създадени по естествен път „кратки пътища“, за да възприемат заобикалящия ги свят. Те често възприемат визуалните примери, като нещо което определя вероятността да настъпи определено събитие.

Казано по друг начин, когато гледаме новини за земетресение или друго природно бедствие, това ни тревожи сериозно, защото го пренасяме като нещо, което може да ни се случи и на нас.

Вземете за пример самолетните катастрофи. Те са изключително рeдки. Нещо повече, самолетният транспорт е доказал, че е най-сигурният превоз в света. Катастрофите със самолети обаче са плашещи и запомнящи се, като привличат вниманието на всички водещи медии и зрители.

самолетна катастрофа

Когато гледат новините за една катастрофа, особено излъчвани по много и най-различни от каналите за разпространение, хората започват да се тревожат и да надценяват възможността за тяхното случване. Това ги кара да избягват пътуването със самолет, поне докато негативните новини не отшумят.

Като се вземат в предвид многото негативни събития, които непрекъснато се случват някъде по света и се разпространяват по много и най-различни канали, то човек може да е 24 часа на ден облъчван с „подобни лоши новини“.

Това може да го кара да се чувства разтревожен за света и дори да му донесе „депресия“, според психолозите.

Ето един съвет, как да се върнете към доброто настроение и нормалния начин на живот, когато започнете да имате усещането, че идва края на света…

Вземете си почивка с по-добри новини.

Психолозите стигат до извода, че хората могат да се разтоварват, като насочат вниманието си към новини за това как светът става по-добро, по-сигурно и по-проспериращо място за хората.

Можете да се поинтересувате от напредъка в медицината или постигането на мир, между някога враждуващи страни.

Разбира се това не означава, че няма проблеми или че трябва да „заровите главата в пясъка“. Това означава, че имате нужда от почивка от лошите мисли и негативните си настроения.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …