петък , април 28 2017
Начална Страница / Актуални / Лошо ли е за автомобила винаги да го държите с пълен резервоар?

Лошо ли е за автомобила винаги да го държите с пълен резервоар?

Има един въпрос, който тормози често шофьорите – а именно „Лошо ли е за автомобила им винаги да е с пълен с гориво резервоар?“

Освен, че това може да води до неприятните последствия, често да ви „източват горивото“, за съжаление все още практика у нас, въпросителна е и това дали старото гориво не е с по-лошо качество и не вреди на двигателя?

гориво

Ето и какво мислят експертите:

Бензинът губи известна част от октановото си число с времето, като отделя и „радикали“, при положение че стои в резервоара повече от два месеца. Това обаче е по-скоро проблем, ако автомобилът не се ползва през този период, според Джон Иботсън, главен механик в тестовия център на потребителското издание Consumer Reports.

Как да намалите разхода на гориво?

Ако шофирате автомобила си обаче, няма да имате такъв проблем. Новото гориво ще се смесва със старото и ще неутрализира негативните ефекти.

В допълнение притесненията свързани с октановото число, могат да са актуални само, ако държите автомобила си без да го ползвате за период повече от шест месеца, смята още експертът. В тези случаи е добре да ползвате горивни добавки, препоръчва още Иботсън.

Експертът препоръчва също да се ползват периодично горивни добавки или бензин с повече такива, които да „прочистват“ двигателите.

Провери също

пенсиониране

Ето защо да започнете да пестите за пенсиониране, когато сте на 20 години

Вече няколко пъти отправяме предупреждение към спестителите, че колкото по-рано започнат да пестят, толкова по-лесно …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *