вторник , януари 16 2018
Начална Страница / Актуални / Лошо ли е за автомобила винаги да го държите с пълен резервоар?

Лошо ли е за автомобила винаги да го държите с пълен резервоар?

Има един въпрос, който тормози често шофьорите – а именно „Лошо ли е за автомобила им винаги да е с пълен с гориво резервоар?“

Освен, че това може да води до неприятните последствия, често да ви „източват горивото“, за съжаление все още практика у нас, въпросителна е и това дали старото гориво не е с по-лошо качество и не вреди на двигателя?

гориво

Ето и какво мислят експертите:

Бензинът губи известна част от октановото си число с времето, като отделя и „радикали“, при положение че стои в резервоара повече от два месеца. Това обаче е по-скоро проблем, ако автомобилът не се ползва през този период, според Джон Иботсън, главен механик в тестовия център на потребителското издание Consumer Reports.

Как да намалите разхода на гориво?

Ако шофирате автомобила си обаче, няма да имате такъв проблем. Новото гориво ще се смесва със старото и ще неутрализира негативните ефекти.

В допълнение притесненията свързани с октановото число, могат да са актуални само, ако държите автомобила си без да го ползвате за период повече от шест месеца, смята още експертът. В тези случаи е добре да ползвате горивни добавки, препоръчва още Иботсън.

Експертът препоръчва също да се ползват периодично горивни добавки или бензин с повече такива, които да „прочистват“ двигателите.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *