понеделник , декември 11 2017
Начална Страница / Актуални / Кой мобилен оператор предлага най-изгодните тарифни планове в момента?

Кой мобилен оператор предлага най-изгодните тарифни планове в момента?

Ако договорът ви към мобилния оператор изтича през този месец, то определено може да се каже, че сте голям късметлия. Ако ли пък е изтекъл преди няколко месеца и вече сте „свободен“, то определено е добре през този месец да се огледате за нов договор.

Мобилните оператори са по-щедри от всякога и имат сериозни отстъпки, от които да се възползвате и да пестите пари.

мобилни планове

Много хора казват, че не искат да се обвързват с договор. Те обаче не се замислят, че през последните две години или дори повече, най-вероятно са плащали на оператора си без да го сменят, като е много вероятно да правят същото и през следващите две години.

Защо обаче, да не се облагодетелствате от по-изгодни условия, които ще ви предложат, само за да ви привлекат като по-дългосрочен абонат (какъвто на практика най-вероятно сте така или иначе)?

Трите основни водещи оператора предлагат почти еднакво качество на услугите си, като се опитват да се диференцират едни от други с допълнителни услуги, които ще ви предложат и в много по-малка степен с разлика в цените си.

Та кой е най-добрият и евтин мобилен оператор в България?

Това е почти невъзможен за отговор въпрос, чийто финансов еквивалент би звучал по следния начин – „Коя е най-добрата банка?“, или „Кой е най-добрият застраховател?“.

Трите водещи мобилни оператора в България са се постарали да диференцират до такава степен услугите си, че да направят едно просто сравнение почти невъзможно.

Как да не хвърляте пари на вятъра

Интересен е фактът, че ако влезете в произволен от тях и кажете, че искате да се прехвърлите от техен конкурент, със сигурност ще ви намерят поне няколко причини, които да мотивират подобно решение. Т.е. всеки от операторите в много голяма детайлност познава силните и слабите места на своите конкуренти и знае как и къде да ги атакува.

мобилни оператори

В допълнение мобилните оператори предлагат още по-изгодни условия на корпоративните си клиенти и големи групи, а понякога и добри промоции, на мобилни устройства и таблети. Това може да се други фактори, които да ви мотивират да се преместите от едно на друго място. По-различни от стандартните условия обявени на сайтовете на операторите, ще бъдат предложени и на лоялните им клиенти. За да се запознаете с тях обаче, ще трябва да посетите офис на мобилен оператор.

Девет истини за парите, които не е добре да научите по трудния начин

За да направим едно възможно най-просто сравнение (като подчертаваме, че не претендираме то да е изчерпателно или да отговаря на конкретните нужди на всеки потребител), ще разгледаме основните тарифни планове на трите оператора, към настоящия момент.

За улеснение на сравнението ще вземем по два плана от всеки оператор – най-евтиният и най-изгодният в рамките на малко над 20 лева (където са съсредоточени основно клиентите и маркетинговите усилия на операторите).

А ето как изглеждат нещата:

При най-ниските планове

евтини планове

За тези които искат да дават най-малко, като говорят основно само с няколко члена на семейството си и ограничават разговорите с други хора, и не ползват интернет, може би най-удачния избор идва по направление на евтиния план на Мтел.

Най-привлекателното в офертата за 11.99 лева на месец е, че могат да бъдат избранит пет номера от групата на оператора с които да се говори безплатно и неограничено. Разбира се до голяма степен тук ограничение отново е, че петте номера, трябва да са в рамките на оператора (умен начин да се правят мини-групи от лоялни потребители).

Три невероятни прости начина да забогатеете

Този план в допълнение дава и 100 безплатни минути към останалите мрежи.

За сравнение евтиният вариант на Vivacom е с по-ниска цена от 7.99, но дава само 100 безплатни минути към всички мрежи. Тук предимството е, доколкото може да се каже, че е предимство, са 50 MB бърз интернет, който обаче, докато „мигнете“ и ще е свършил. Малко по-евтини иначе са разговорите, при цена от 0.25 лева за минута, извън 100-те безплатни, спрямо 0.3 лева за Мтел.

сравнение мобилни

Третият мобилен оператор в лицето на Telenor, почти няма какво да предложи в най-ниския ценови сегмент, като най-евтиният план е с цена от 9.99 лева и включва 120 минути към всички оператори и 0.32 лева на минута извън тях. Явно от компанията се целят в средния и високия ценови сегмент при плановете.

При най-рекламираните планове, в рамките на около 20 лева на месец (със сключване на двегодишен договор) и трите оператора в момента имат много сериозни предложения.

Продължава на следваща страница…

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …