събота , януари 20 2018
Начална Страница / Актуални / Йелън сигнализира мартенско повишение на лихвите

Йелън сигнализира мартенско повишение на лихвите

В изнесена реч в края на миналата седмица, Джанет Йелън, заяви – „Предвид на това, колко сме близо да срещнем нашите цели и при отсъствие на нови фактори, които могат да влошат икономическите перспективи, процесът на оттегляне от стимулиращата политика, най-вероятно няма да бъде толкова бавен, колкото през 2015 и 2016-та година“.

Ел-Ериан: Не подценявайте Фед

Изказването се прие от пазарните участници, като подготовка за повишение на лихвите от страна на Фед, на предстоящото през следващата седмица заседание.

джанет йелън

„На кратко, в момента смятаме, че ще е удачно да преминем към плавно повишение на лихвите, ако икономическите данни продължат да са в съответствие с нашите очаквания. На предстоящото заседание, Комитета по Парична Политика, ще оцени състоянието на пазара на труда и инфлацията, дали продължават да се развиват в съответствие с очакванията“, допълни още Йелън.

Преди речта на Фед, пазарът залагаше 75% шанс да видим повишение на лихвите при следващата среща на 15-ти март. Сега обаче, мартенско повишение на лихвите изглежда почти напълно сигурно.

След речта на Йелън, Ян Шефердсън, икономист в Pantheon Macro, обяви „Лихвите ще бъдат повишени, освен ако не видим срив в данните за заетостта“.

Това би било третото повишение на лихвите от страна на Фед от края на финансовата криза и второто в рамките само на три месеца.

Пазарните участници, прогнозират три повишения на лихвите през тази година, като все още не липсват и такива, които се обявяват едва за две повишения на лихвите.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

Един коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *