петък , април 28 2017
Начална Страница / Актуални / Те живеят скромно, въпреки че са най-богатите хора в света…

Те живеят скромно, въпреки че са най-богатите хора в света…

Както не веднъж сме споделяли, тайната по пътя към забогатяването е, да живеете под възможностите си.

Мислите си, че най-богатите хора в света тънят в разкош и харчат „като за последно“. Това не е точно така…

Много от милиардерите живеят скромно, като това не е „показност“, а по-скоро резултат от навика им да живеят под възможностите си, който до голяма степен ги е отвел там, където са в момента. Ето и някои примери:

Уорън Бъфет, изпълнителен директор на Berkshire Hathaway и третият най-богат човек в света.

бил гейтс и уорън бъфет

Нетно състояние: 68.1 милиарда долара

Един от най-мъдрите живи хора е с един от най-скромните начини на живот сред милиардерите.

Историята на едно 25-годишно приятелство между Бъфет и Гейтс

Бъфет все още живее в къщата, която си купи за 31 500 долара в Омаха, през далечната вече 1958-ма година. Той не носи смартфон, като няма компютър на бюрото си.

Когато неговия дългогодишен приятел и най-богат човек в света – Бил Гейтс го посещава, Бъфет го взема лично от летището.

Бъфет е любител на така наречената „джънк фууд“. Той не само е акционер в компании като Burger King, Dairy Queen и Coca-Cola, но също така техните храни са основна част в менюто му.

На годишната среща на акционерите през 2014-та година, Бъфет обяснява, че начинът му на живот не е засегнат от големината на състоянието му.

Как да инвестирате като Уорън Бъфет?

„Жена ми не може да е по-щастлива. На практика щях да съм по-нещастен, ако имах шест или осем къщи. Така, че имам всичко от което имам нужда и нямам нужда от нищо повече, защото няма разлика след един момент, който съм достигнал“, коментира Бъфет.

Марк Закърбърг, основател и изпълнителен директор на Facebook

марк закърбърг

Нетно състояние: 51.5 милиарда долара

Въпреки завидното си богатство и крепката си възраст, Закърбърг поддържа нормален стандарт на живот със съпругата си Присила Чан и новородената им дъщеря. Облеклото на Закърбърг включва джинси и тъмносива тениска.

Закърбърг доказа, че който се смее последен, се смее най-добре

„Наистина искам да изчистя живота си и да сведа необходимостта от вземане на решения извън ръководената от мен компания, до минимален брой“, коментира Закърбърг.

Идеята за богатство никога не е била мотивираща за 32-годишния милиардер. През декември на 2015-та година, Закърбърг заяви, че ще дари 99% от богатството си по време на живота си.

Закърбърг е известен с това, че живее в сравнително скромен дом за 7.1 милиона долара. През 2014-та година той замени 30-хиляди доларовата си Acura с Volkswagen хечбек с ръчни скорости.

Продължава на следваща страница…

Провери също

пенсиониране

Ето защо да започнете да пестите за пенсиониране, когато сте на 20 години

Вече няколко пъти отправяме предупреждение към спестителите, че колкото по-рано започнат да пестят, толкова по-лесно …