неделя , юли 23 2017
Начална Страница / Актуални / Те живеят скромно, въпреки че са най-богатите хора в света…

Те живеят скромно, въпреки че са най-богатите хора в света…

Както не веднъж сме споделяли, тайната по пътя към забогатяването е, да живеете под възможностите си.

Мислите си, че най-богатите хора в света тънят в разкош и харчат „като за последно“. Това не е точно така…

Много от милиардерите живеят скромно, като това не е „показност“, а по-скоро резултат от навика им да живеят под възможностите си, който до голяма степен ги е отвел там, където са в момента. Ето и някои примери:

Уорън Бъфет, изпълнителен директор на Berkshire Hathaway и третият най-богат човек в света.

бил гейтс и уорън бъфет

Нетно състояние: 68.1 милиарда долара

Един от най-мъдрите живи хора е с един от най-скромните начини на живот сред милиардерите.

Историята на едно 25-годишно приятелство между Бъфет и Гейтс

Бъфет все още живее в къщата, която си купи за 31 500 долара в Омаха, през далечната вече 1958-ма година. Той не носи смартфон, като няма компютър на бюрото си.

Когато неговия дългогодишен приятел и най-богат човек в света – Бил Гейтс го посещава, Бъфет го взема лично от летището.

Бъфет е любител на така наречената „джънк фууд“. Той не само е акционер в компании като Burger King, Dairy Queen и Coca-Cola, но също така техните храни са основна част в менюто му.

На годишната среща на акционерите през 2014-та година, Бъфет обяснява, че начинът му на живот не е засегнат от големината на състоянието му.

Как да инвестирате като Уорън Бъфет?

„Жена ми не може да е по-щастлива. На практика щях да съм по-нещастен, ако имах шест или осем къщи. Така, че имам всичко от което имам нужда и нямам нужда от нищо повече, защото няма разлика след един момент, който съм достигнал“, коментира Бъфет.

Марк Закърбърг, основател и изпълнителен директор на Facebook

марк закърбърг

Нетно състояние: 51.5 милиарда долара

Въпреки завидното си богатство и крепката си възраст, Закърбърг поддържа нормален стандарт на живот със съпругата си Присила Чан и новородената им дъщеря. Облеклото на Закърбърг включва джинси и тъмносива тениска.

Закърбърг доказа, че който се смее последен, се смее най-добре

„Наистина искам да изчистя живота си и да сведа необходимостта от вземане на решения извън ръководената от мен компания, до минимален брой“, коментира Закърбърг.

Идеята за богатство никога не е била мотивираща за 32-годишния милиардер. През декември на 2015-та година, Закърбърг заяви, че ще дари 99% от богатството си по време на живота си.

Закърбърг е известен с това, че живее в сравнително скромен дом за 7.1 милиона долара. През 2014-та година той замени 30-хиляди доларовата си Acura с Volkswagen хечбек с ръчни скорости.

Продължава на следваща страница…

Провери също

Осем книги, които всеки предприемач трябва да прочете

Септември традиционно се свързва със старта на новия бизнес сезон. Това е времето, когато бизнес …