сряда , февруари 21 2018
Начална Страница / Актуални / Във войната на милиардерите всичко е позволено

Във войната на милиардерите всичко е позволено

Известният инвеститор активист – Карл Айкън, използва всеки удобен случай да нападне своя „вечен враг“ в лицето на друг инвеститор милардер Бил Акман.

Враждата между двамата е известна от няколко години, като напоследък Айкън има сериозни възможности за атака на опонента си, предвид на сериозните трудности, които изпитва последния.

В изявление Айкън заяви, че не е продал нито една акция от позицията си в Herbalife, която е атакувана от Акман и определена като „пирамида“. Нещо повече, Айкън заяви, че е добавил 2.3 милиона акции към инвестициите си във въпросната компания в петък.

На Уолстрийт не можете да очаквате милост, дори когато сте паднали

Бил Акман, управляващ фондът Pershing Square Capital, е известен с късата си позиция в компанията и атаката си над мениджмънта на компанията. Той коментира по-рано през седмицата, че най-вероятно Айкън ще продаде позицията си в Herbalife.

айкън и акман

Според Айкън обаче, Акман е позволил „вманиачеността му“ към модела на Herbalife, да замъгли инвестиционната му преценка.

„Акман може и да е умен мъж, но определено се е поддал на фаталното за много инвеститори поведение да се вманиачи, в случая към акциите на Herbalife“, коментира Айкън.

В допълнение, според Айкън, Акман не е имал никакво право да излезе по CNBC и да каже, че неговия съперник възнамерява да продава позицията си.

„Направо е невероятно как човек, без знание за инвестиционните ми намерения, смята, че е в позиция да каже по телевизията и на света какво възнамерявам да правя“, коментира още Айкън. „Нещо повече, това изказване най-вероятно е коствало пари на инвеститорите“.

След коментарите на Айкън, акциите на Herbalife поскъпнаха с 4% на извънборсовия пазар.

„С годините много инвестиционни банкери, включително и Jefferies, специализирани в блоковите сделки се свързваха с нас с оферти да купят голямата ни позиция. Но противно на коментарите на Бил Акман по телевизията, не съм давал разпореждане на Jefferies да продадат и една акция от позицията ни във Herbalife. Нещо повече, днес купих нови 2.3 милиона акции на компанията. Продължавам да вярвам в Herbalife и невероятния бизнес модел на компанията“, коментира Айкън.

Провери също

студентски заем

Финансовите навици на младите американци

Изследване сочи какви са финансовите навици на американците на възраст между 22 и 35 години. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *