петък , февруари 23 2018
Начална Страница / Актуални / Младите прехвърлят начина по който общуват, върху начина си на писане

Младите прехвърлят начина по който общуват, върху начина си на писане

Младите кандидати за работа започват да имат проблем в търсенето на работа, а причината до голяма степен се корени в един доста странен факт.

Оказва се, че кандидатите имат склонност да прехвърлят начина по който общуват в съвременното общество в текста на своите CV-та, според доктор Поул Брийн, лектор по академичен английски в University of Westminster.

Защо на младите ще им е трудно да тръгнат по пътя към богатството?

Социалните мрежи, текстовите съобщения и смартфоните, оказват сериозно въздействие върху модерния начин на комуникация.

използване смартфон

„Младите хора пишат и използват граматика, подобно на начина по който общуват в съвременното общество. Пунктуацията им също е силно променена“, коментира Брийн, пред финансовото издание Business Insider.

„Студентите използват неправилна граматика и лоша структура на своите автобиографии, когато кандидатстват за работа. По този начин, те не се възприемат така сериозно, както би трябвало от потенциалните работодатели“, допълва още професорът.

Общуването в социалните медии и в текстовите съобщения, ни подтикват към далеч по-кратък начин на писане, фрагментирани изречения и ни прави склонни да наблягаме върху неща от нашето ежедневие, които не са така важни в процеса на търсене на работа.

Провери също

студентски заем

Финансовите навици на младите американци

Изследване сочи какви са финансовите навици на американците на възраст между 22 и 35 години. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *