вторник , януари 23 2018
Начална Страница / Актуални / Младите се страхуват от риска!?

Младите се страхуват от риска!?

Когато сме млади, всичко ни изглежда по-лесно. Повечето експерти съветват да започнем да инвестираме, докато сме млади, защото можем да си позволим да поемаме повече рискове.

Оказва се обаче, че младите днес, далеч не са толкова рисково настроени. Явно честите кризи, на които станаха свидетели през последните две десетилетия (2000-та и 2008-ма година) са оказали, макар и подсъзнателно въздействие върху инвестиционната им психика.

Защо на младите ще им е трудно да тръгнат по пътя към богатството?

Проучване направено от UBS, сочи че хората на възраст между 21 и 36 години не са склонни да поемат риск. Нещо повече, толерантността им към риск, е същата като на групата инвеститори над 68 годишна възраст.

youngpeoplemoney

Основна част от младите хора влизат в графата консервативни инвеститори. Проучването сочи още, че средният млад инвеститор държи над половината от портфейла си в кеш.

Експертите припомнят обаче, че докато си млад един от най-големите рискове, който може да поемеш е да не „поемаш рискове“. Това е така, защото с времето инфлацията „яде“ от пенсионните ви спестявания.

При твърде консервативни портфейли, младите рискуват да не успеят да капитализират спестяванията си с достатъчно добри темпове, за да посрещнат спокойно старините си.

Дори и въпреки настоящата ниска инфлация, цената на живот расте с по-ускорени темпове в сревнение с доходността, която носят депозитите.

Финансовите консултати препоръчват на младите инвеститори да гонят по-добра доходност, което неимоверно само по себе си означава да поемат и повече риск.

Ето един пример. Ако сте инвестирали през 2008-ма година, то спадът на основния щатски индекс с 37% би превърнал инвестирани 100 000 долара в 63 000 долара. От дъното на пазара през 2009-та година обаче, индексите започнаха да се възстановяват, като до момента широкия S&P 500 е нараснал над три пъти.

Тоест вашите първоначални 100 000 долара, дори и инвестирани в най-лошия момент, на върха преди кризата, биха били над 180 000 долара в момента…

Ако искате да научите още полезна информация за ситуацията с банковите депозити в страната, както и за това какво трябва да имаме предвид, ако искаме да постигнем по-висока доходност, можете да се запишете за безплатен интернет семинар по темата тук.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …