неделя , януари 21 2018
Начална Страница / Актуални / Този мобилен план ще ви спести пари и нерви…

Този мобилен план ще ви спести пари и нерви…

Изборът на правилен мобилен план, или такъв, максимално отговарящ на вашите лични нужди и предпочитания, може да ви пести сериозна сума пари на месец.

Кой мобилен оператор предлага най-изгодните тарифни планове в момента?

От една страна, ако изберете план, значително превишаващ нуждите ви, ще хвърляте пари на вятъра – тоест в джоба на мобилния ви оператор. От друга, ако изберете твърде евтин план, който не отговаря на вашето ползване на мобилни данни, или пък на обема на провеждани разговори, ще плащате доста по-висока месечна сметка, от по-скъп мобилен план.

евтини планове

Та какъв план да изберете? Ето няколко предложения, в зависимост от това в коя категория от изброените по-долу попадате.

Старото поколение (с ограничен бюджет)

Ако все още не разбирате смисъла на смартфоните, а интернет ви звучи твърде абстарктно и не особено функционално нещо, то е много вероятно да сте на възраст над 55 години. Този тип потребители нямат нужда от план за мобилни данни, като за тях стара Nokia, чиято батерия издържа няколко дни е най-добрата алтернатива.

В допълнение те говорят основно с няколко номера, предимно от семейството и често разполагат с ограничен бюджет.

Ако имат късмет, тези потребители, то техните роднини ще са в мрежата на Мтел. Така срещу 11.99 лева на месец, ще могат да вържат пет номера от оператора, с които ще могат да говорят безплатно и неограничено. Бонус ще са им 100 минути към всички национални мобилни мрежи.

Ученици и студенти

Тази група е много специфична. От една страна, родителите им всячески ще се опитат да им „припишат“ възможно най-евтиния наличен мобилен план. И това може да се окаже голяма грешка…

приложения

Защо? Защото за тинейджърите, най-вероятно интернет е техния втори дом. При избирането на прекомерно евтин план, е налице сериозен риск за нуждата от доплащане на месец, или поне за сериозни „семейни скандали“.

Snapchat, Facebook, WhatsApp, YouTube може и да не ви говорят нищо, но определено са места, в които вашите тинейджъри много вероятно прекарват основната част от времето си.

А знаете ли на какво се равняват 1 GB мобилни данни? Девет часа в YouTube, между 4 и 9 часа във Facebook, в зависимост от какво се прави в социалната мрежа. А сега умножете това по 20 и може да получите реалния интернет, ползван от вашия тинейджър…

Добрата новина е, че цената на мобилния интернет се понижи сериозно през последните месеци. Ако искате да влезете в категорията „готина майка“ или „готин татко“, то ето едно предложение, което няма да ви струва над 60 лева на месец за подобен трафик. То идва от Vivacom и включва 28 GB бърз интернет, 15 телевизионни канала и 128 GB облачно пространство за съхраняване на данни.

Цената е доста приемлива – 21.99 лева на месеца.

Продължава на следваща страница…

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

Един коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *