понеделник , декември 11 2017
Начална Страница / Актуални / Могат ли да се плащат вноските по ипотечен кредит с кредитна карта?

Могат ли да се плащат вноските по ипотечен кредит с кредитна карта?

Много кредитни карти стимулират потребителите с различни бонуси, при повече разходвани средства. Някои предлагат например кеш-бек, или връщане на част от разходваната сума на потребителите. Други предлагат събиране на определени точки и превръщането им в предметни награди.

Тези опции, могат да подмамват потребителите и да ги навеждат на мисълта, не могат ли с кредитните си карти да плащат вноските по ипотечните си кредити?

Отговорът е, че това е почти невъзможно.

плащане

Финансовите институции са се погрижили, това да не се случва и то не за да лишат потребителите от потенциалните награди, които ще получат от своите картоиздатели, срещу по-голямото им ползване.

Причината е съвсем друга. А именно, да не се „подмамят“ потребителите да изпаднат в дългова спирала. Електронните пари, често се приемат лекомислено и се харчат с „лека ръка“, така че попадане в подобно море от задължение не е чак толкова трудно.

Какви са предимствата и недостатъците на кредитните карти?

Ако например сте финансирали ипотечната си вноска с кредитна карта, то в случай че не успеете да покриете задължението по картата си в рамките на гратисния период, то лихвата на дължимата сума вече скача от 5% (за ипотечния кредит) до примерно15% (при кредитните карти).

Ако това се случи няколко поредни месеца, може вече никога да не успеете да излезете от това скъпо задължение.

Предвид на търсенето на възможности в тези насоки обаче, някои финансови институции, все още само на Запад, са въвели друга стратегия. Банката Wells Fargo например, предлага кредитни карти, по които се трупа кеш-бек между 1 и 5% с всяка покупка, след което натрупаните средства автоматично отиват за погасяването на ипотечната вноска, когато сумата превиши 25 долара.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *