неделя , февруари 18 2018
Начална Страница / Актуални / Могат ли да се плащат вноските по ипотечен кредит с кредитна карта?

Могат ли да се плащат вноските по ипотечен кредит с кредитна карта?

Много кредитни карти стимулират потребителите с различни бонуси, при повече разходвани средства. Някои предлагат например кеш-бек, или връщане на част от разходваната сума на потребителите. Други предлагат събиране на определени точки и превръщането им в предметни награди.

Тези опции, могат да подмамват потребителите и да ги навеждат на мисълта, не могат ли с кредитните си карти да плащат вноските по ипотечните си кредити?

Отговорът е, че това е почти невъзможно.

плащане

Финансовите институции са се погрижили, това да не се случва и то не за да лишат потребителите от потенциалните награди, които ще получат от своите картоиздатели, срещу по-голямото им ползване.

Причината е съвсем друга. А именно, да не се „подмамят“ потребителите да изпаднат в дългова спирала. Електронните пари, често се приемат лекомислено и се харчат с „лека ръка“, така че попадане в подобно море от задължение не е чак толкова трудно.

Какви са предимствата и недостатъците на кредитните карти?

Ако например сте финансирали ипотечната си вноска с кредитна карта, то в случай че не успеете да покриете задължението по картата си в рамките на гратисния период, то лихвата на дължимата сума вече скача от 5% (за ипотечния кредит) до примерно15% (при кредитните карти).

Ако това се случи няколко поредни месеца, може вече никога да не успеете да излезете от това скъпо задължение.

Предвид на търсенето на възможности в тези насоки обаче, някои финансови институции, все още само на Запад, са въвели друга стратегия. Банката Wells Fargo например, предлага кредитни карти, по които се трупа кеш-бек между 1 и 5% с всяка покупка, след което натрупаните средства автоматично отиват за погасяването на ипотечната вноска, когато сумата превиши 25 долара.

Провери също

студентски заем

Финансовите навици на младите американци

Изследване сочи какви са финансовите навици на американците на възраст между 22 и 35 години. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *