вторник , януари 16 2018
Начална Страница / Актуални / На какво залагат „глупавите пари“ в момента?

На какво залагат „глупавите пари“ в момента?

Сигурно сте чували за „умните пари“. Това са средствата на големите институционални инвеститори, за които се предполага, че имат повече информация от останалите пазарни участници, на база на които да вземат по-обосновани инвестиционни решения.

Апокалиптични очаквания за щатските пазари от водещи експерти

И след като има „умни пари“, то напълно е логично да има и „глупави пари“. За такива обикновено се приемат средствата на индивидуалните инвеститори, насочвани към най-модерните и горещи теми във всеки един момент.

Или това са парите на „тълпата“. Парите, които обикновено се губят и попадат в джобовете на „пазарните акули“.

акции

Та накъде са насочени тези „глупави пари“ в момента?

На първо място, късите залози срещу щатските държавни ценни книжа достигнаха рекордни нива през миналия месец.

Вместо да започнат да закриват част от тези къси позиции обаче, инвеститорите продължиха да добавят към тях и през миналата седмица, този род залози, достигнаха нов исторически връх.

Това може да дава известен възходящ потенциал за този род ценни книги, поне в краткосрочен план.

След изказването на Тръмп от миналата седмица, не се внесе особено голяма яснота, относно обещаните данъчни и законодателни промени, които стояха в основата на силното рали на щатските пазари, след изборите.

Тръмп обаче, спомена два сектора, на които може и да не им се размине. На първо място това бе защитния сектор, а на второ фармацевтичния.

Напълно е възможно да станем свидетели на по-нататъшна волатилност от тук нататък. Тя ще се предопределя от потенциална по-нататъшна неяснота относно политиките на новоизбрания щатски президент.

Не е ясно, колко от обещанията на Тръмп ще се материализират. Не е ясно как ще се материализират, както и дали ще са успешни. Не е ясно и колко нови индустрии, могат да попаднат под полезрението на новата администрация.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *