вторник , февруари 20 2018
Начална Страница / Актуални / Няколко начина да се извадите от зоната си на комфорт

Няколко начина да се извадите от зоната си на комфорт

Както вече не веднъж и два пъти сме споменавали, излизането от зоната ви на комфорт е едно от нещата, на които трябва да се научите, за да тръгнете по пътя към богатството.

И за да не чакате това да направят обстоятелствата, което често е неприятно и стресиращо, ето ви няколко начина да се тренирате за излизане от рамките на „утъпканото и познатото“ (което е доказало, че няма да ви донесе богатство):

767

1. Правете първата стъпка

На теория всичко, което трябва да направите, е „първа стъпка“. На практика обаче, е трудно. Първият ден във фитнес клуба е най-труден, първия ден без цигара, първия ден на новата работа… Няма значение какво ще е за пръв път, не се плашете да направите тази стъпка.

2. Поставяйте се в нова среда

Започнете с малки промени, които не представляват реални заплахи, като да ядете в друг ресторант, да смените напитката или бара, който често посещавате. Идеята е да се поставяте в нови и непознати ситуации, за да обогатите опита си и да видите как ще реагирате.

3. Не избирайте сигурния избор

Всеки път, когато трябва да правите избор, не посягайте към сигурното, познатото, а избирайте нещо ново. Така ще трупате нови знания и умения.

4. Минавайте по различен път към къщи

Това ще ви помогне да виждате нови неща, да трупате нови впечатления. На пръв път малка стъпка, но такава, която може сериозно да ви обогати с нови изживявания.

5. Вземайте бързи решения

Не става въпрос за определящи бъдещето ви решения, а за ежедневни такива, като къде да отидете след работа, кой ресторант или филма да посетите и т.н. Така ще можете да виждате резултатите от подобни решения и ще научите мозъка си да мисли и преценява ситуации по-бързо.

6. Обмисляйте други гледни точки

Когато спорите с някой, обикновено не го изслушвате. Дали обаче, винаги сте прави. Когато имате повече време, разсъждавайте върху чужди гледни точки, различни от вашите. Винаги можете да научите нещо ново, ако си го позволите, разбира се.

7. По-често казвайте „да“

Казвайте „да“, дори когато не сте сигурен, че сте готови. Дали ще е за работа по нов проект или ново назначение, нова роля в компанията, или нещо друго, което не сте правили досега. Ако не казвате „да“, няма да можете да трупате нов опит и преживявяния.

9. Правете това, от което ви е страх

Ако имате конкретни страхове, атакувайте ги. Правете това, от което ви е страх, за да се научите, че можете да преодолеете всичко с повече упорство и опити.

10. Позволявайте на други да вземат решения за вас

Така ще се научите да се доверявате на хора. Никой не може да свърши всичко сам, а за да сте успешни, ще трябва да подбирате добре хората около вас и да им се доверявате. Започнете от рано.

Провери също

студентски заем

Финансовите навици на младите американци

Изследване сочи какви са финансовите навици на американците на възраст между 22 и 35 години. …