понеделник , февруари 19 2018
Начална Страница / Актуални / Най-богатите хора в историята

Най-богатите хора в историята

Може и да ви се струва, че най-богатите хора в света в момента, като Бил Гейтс, или Уорън Бъфет имат толкова много пари, че не могат да бъдат изхарчени от много поколения след тях. Какво ще кажете обаче, ако ви кажем, че богатството на съвременните мултимилиардери е нищо в сравнение с това на някои други личности в историята, приравнено към днешни стойности, разбара се.

Вижте още: Как да забогатеем ни съветват 10 от най-богатите хора в момента

Ето и десетимата най-богати хора в историята, според изследване направено от изданията Business Insider, Celebrity Net Worth и Yahoo Finance:

10. Корнелиус Вандербилт – 185 милиарда долара

1

Един от най-известните американски богаташи е бил Корнелиус Вандербилт, замогнал се от бизнеса си със строителство на железопътни линии и кораби през 18-ти век. Той също така е основател на университета Vanderbilt University. По време на пика си, богатството на Вандербилт е достигнало моментно близо 185 милиарда долара.

9. Хенри Форд – 199 милиарда долара

7

Друга основна фигура в американската бизнес история е основателя на втория най-голям американски производител на автомобили в момента – Хенри Форд. Той е известен с това, че е направил автомобила масов и достъпен за широката публика. Форд е бил в основата на въвеждането на поточните линии и поставянето на бизнеса в нова и съвременна опаковка.

8. Муамар Кадафи – 200 милиарда долара

8

Това е един владетел, с които почти всички са запознати и който съвсем скоро бе свален от властта си. По време на 42-годишното си управление на Либия обаче, богатството на Кадафи е достигало в един момент главозамайващите 200 милиарда долара.

7. Уилиям Завоевателя – 209 милиарда долара

77

Богатството на тази историческа личност се оценява, че е било в диапазона между 209 и 229 милиарда долара. По-известен с това, че е станал първия нормански крал на Англия, Уилиям е властвал между 1066 и 1087-ма година.

6. Якоб Фугер – 221 милиарда долара

9

Фугер е значително по-слабо известна личност от останалите в тази класация. Това не му пречи обоче да натпруба благосъстояние от 221 милиарда долара от търговския си и банков бизнес в сравнетилно краткия си живот от 1 459 до 1 525-та година в Германия. То се натрупва благодарение на търговия с текстил с Италия, но също и от добив на сребро и злато в Унгария.

Продължава на следваща страница

Провери също

студентски заем

Финансовите навици на младите американци

Изследване сочи какви са финансовите навици на американците на възраст между 22 и 35 години. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *