неделя , юли 23 2017
Начална Страница / Актуални / Най-богатите наркобарони на всички времена

Най-богатите наркобарони на всички времена

Търговията с наркотици е тази, създала някои от най-богатите подземни босове. Ето кои са единадесетте наркомафиоти, натрупали най-голямо богатство с годините, според класация направена от изданието celebritynetworth.com:

Вижте още: Седем истини за забогатяването, които милионерите са осъзнали

11. Ал Капоне (състояние 1.3 милиарда долара)

ал капоне

Това е може би най-известният престъпен бос в света. Той обаче не успява да се класира дори в топ-десет на най-богатите босове в света. По време на „сухия режим“, Капоне контролира огромна империя, занимаваща се с проституция, наркотици и хазарт в САЩ.

В средата на 20-те години неговата организация печели по над 100 млн. долара годишно, а малко преди да умре през 1947 г. състоянието на Капоне се оценява на 1.3 млрд. долара в днешни пари.

10. Гризелда Бланко (състояние 2 млрд. долара)

griselda-blanco-4

Гризелда Бланко е известна като кралицата на търговията на наркотици в Маями. Тя ръководи картелът Меделин на Пабло Ескобар през 70-те и 80-те години на миналия век и е негов ментор.

Вижте още: Странните неща, които определят дали ще сте успешни?

Известна с жестокостта си, Бланко се смята за отговорна за смъртта на над 200 души. Застреляна е през 2013-та година в Колумбия.

9. Карлос Ледер (нетно състояние 2.7 милиарда долара)

carlos

Това е един от основателите на картела Меделин в Колумбия. Ледер е ръководил кокаиновата си империя от частен остров на Бахамските острови, който е купил.

Ледер е делил една килия в затвора с Джордж Янг, а по-късно го запознава с колумбийския наркобарон Пабло Ескобар. В момента Ледер се намира в затвор в САЩ, където излежава 55-годишна присъда.

8. Братята Орехуела (нетно богатство 3 млрд. долара)

brothers

Гилберто и Мигел Орехуела са известни с това, че полагат основите на картела Кали, който в един момент доставя 70% от кокаина в САЩ и 90% от кокаина в Европа.

Вижте още: Как да забогатеете? Съвети от 10 от най-богатите хора на света

Картелът Кали е известен с това, че действа по-професионално и използва по-малко насилие от конкурентите си от Меделин, което позволява на всеки от братята да натрупа лично състояние от 3 млрд. долара.

7. Хосе Гонзало Родригез Гача (нетно богатство 5 млрд. долара)

gacha

Хосе Гонзало Родригез Гача е сред основателите на картела Меделин заедно с Пабло Ескобар, Карлос Ледер и братята Очоа. Гача разработва схеми с ферми в Мексико, разположени на удобни места, за да бъдат пренасяни наркотиците през границата със САЩ.

Вижте още: Скучната тайна на забогатяването е…

На погребението му през 1989 г. присъстват близо петнадесет хиляди души.

6. Кун Са (нетно богатство 5 млрд. долара)

Khun-Sa-Middle-Finger

Във филма „Американски гангстер“, Дензъл Уошингтън пътува до Азия, където се среща с най-големият световен производител на опиум. Това на практика е Кун Са. През 60-те години на миналия век Са използва големи площи от джунглите в Мианмар за производството на опиум.

За него са работили близо 10 000 души, като в определени моменти Са е произвеждал близо 75% от световния хероин. Умира през 2002 година.

Продължава на следваща страница…

Провери също

Осем книги, които всеки предприемач трябва да прочете

Септември традиционно се свързва със старта на новия бизнес сезон. Това е времето, когато бизнес …