сряда , август 23 2017
Начална Страница / Актуални / Най-богатите наркобарони на всички времена

Най-богатите наркобарони на всички времена

Търговията с наркотици е тази, създала някои от най-богатите подземни босове. Ето кои са единадесетте наркомафиоти, натрупали най-голямо богатство с годините, според класация направена от изданието celebritynetworth.com:

Вижте още: Седем истини за забогатяването, които милионерите са осъзнали

11. Ал Капоне (състояние 1.3 милиарда долара)

ал капоне

Това е може би най-известният престъпен бос в света. Той обаче не успява да се класира дори в топ-десет на най-богатите босове в света. По време на „сухия режим“, Капоне контролира огромна империя, занимаваща се с проституция, наркотици и хазарт в САЩ.

В средата на 20-те години неговата организация печели по над 100 млн. долара годишно, а малко преди да умре през 1947 г. състоянието на Капоне се оценява на 1.3 млрд. долара в днешни пари.

10. Гризелда Бланко (състояние 2 млрд. долара)

griselda-blanco-4

Гризелда Бланко е известна като кралицата на търговията на наркотици в Маями. Тя ръководи картелът Меделин на Пабло Ескобар през 70-те и 80-те години на миналия век и е негов ментор.

Вижте още: Странните неща, които определят дали ще сте успешни?

Известна с жестокостта си, Бланко се смята за отговорна за смъртта на над 200 души. Застреляна е през 2013-та година в Колумбия.

9. Карлос Ледер (нетно състояние 2.7 милиарда долара)

carlos

Това е един от основателите на картела Меделин в Колумбия. Ледер е ръководил кокаиновата си империя от частен остров на Бахамските острови, който е купил.

Ледер е делил една килия в затвора с Джордж Янг, а по-късно го запознава с колумбийския наркобарон Пабло Ескобар. В момента Ледер се намира в затвор в САЩ, където излежава 55-годишна присъда.

8. Братята Орехуела (нетно богатство 3 млрд. долара)

brothers

Гилберто и Мигел Орехуела са известни с това, че полагат основите на картела Кали, който в един момент доставя 70% от кокаина в САЩ и 90% от кокаина в Европа.

Вижте още: Как да забогатеете? Съвети от 10 от най-богатите хора на света

Картелът Кали е известен с това, че действа по-професионално и използва по-малко насилие от конкурентите си от Меделин, което позволява на всеки от братята да натрупа лично състояние от 3 млрд. долара.

7. Хосе Гонзало Родригез Гача (нетно богатство 5 млрд. долара)

gacha

Хосе Гонзало Родригез Гача е сред основателите на картела Меделин заедно с Пабло Ескобар, Карлос Ледер и братята Очоа. Гача разработва схеми с ферми в Мексико, разположени на удобни места, за да бъдат пренасяни наркотиците през границата със САЩ.

Вижте още: Скучната тайна на забогатяването е…

На погребението му през 1989 г. присъстват близо петнадесет хиляди души.

6. Кун Са (нетно богатство 5 млрд. долара)

Khun-Sa-Middle-Finger

Във филма „Американски гангстер“, Дензъл Уошингтън пътува до Азия, където се среща с най-големият световен производител на опиум. Това на практика е Кун Са. През 60-те години на миналия век Са използва големи площи от джунглите в Мианмар за производството на опиум.

За него са работили близо 10 000 души, като в определени моменти Са е произвеждал близо 75% от световния хероин. Умира през 2002 година.

Продължава на следваща страница…

Провери също

опции

Един от най-сигурните начини да печелите на фондовите пазари

Един от най-сигурните начини да си загубите парите на фондовите пазари, е като купувате опции …