неделя , август 20 2017
Начална Страница / Актуални / Най-богатите наркобарони на всички времена

Най-богатите наркобарони на всички времена

5. Братята Очоа (нетно богатство 6 милиарда долара)

ochoa brothers

Братята Очоа – а именно Фабио, Хорхе и Хуан Давид са от основателите на най-големия наркокартел Меделин. Те се занимават с логистиката по вкарването на наркотиците в САЩ и Западна Европа през 70-те и 80-те години на миналия век. В крайна сметка са арестувани и губят всичко.

4. Дауд Ибрахим Каскар (нетно богатство 6.7 млрд. долара)

ibrahim

Този наркобарон може и да не е толкова популярен, колкото другите в класацията, но определено е сред най-богатите. Той основава и ръководи индийската престъпна групировка D-Company.

Смята се за терорист и е сред най-издирваните хора на планетата заради това, че финансира бомбените атентати в Бомбай през 1993 г., както и през 2008-ма година.

3. Амадо Карийо Фуентес (нетно богатство 25 млрд. долара)

fuentes

Бившият мексикански барон Амадо Карийо Фуентес използва контрола над картела Хуарез, за да помага на колумбийските картели да вкарват своите наркотици в САЩ. Фуентес използва 30 самолета Boeing 727, за да транспортира кокаин по цял свят.

Умира по време на неуспешна пластична операция в Мексико сити. Двама от тримата пластични хирурзи впоследствие са открити мъртви във варели напълнени с бетон.

2. Пабло Ескобар (нетно богатство 30 млрд. долара)

пабло ескобар

Донякъде е изненада, че Пабло Ескобар е на второ място в класацията, със състояние оценявано в пика му на 30 милиарда долара.

Пабло Ескобар е един от най-бруталните лидери на наркокартела Меделин. В пика си Ескобар е вкарвал по над 80 тона кокаин в САЩ месечно. Когато в крайна сметка е заловен колумбийското правителство му построява луксозен затвор наречен Катедралата.

Той обаче успява да избяга и е убит през 1993 г. в престрелка с полицията.

1. Фабио Очоа – (състояние неизвестно)

fabio-ochoa-5.2

Бащата на братята Очоа – Фабио се смята, че не е участвал директно в трафика на наркотици. В действителност обаче, се говори, че той е истинският крал на наркотиците в Колумбия. И макар състоянието му да не е известно, според някои надхвърля това на Ескобар от неговия пик.

Провери също

опции

Един от най-сигурните начини да печелите на фондовите пазари

Един от най-сигурните начини да си загубите парите на фондовите пазари, е като купувате опции …