неделя , февруари 26 2017
Начална Страница / Актуални / Най-добрите инвеститори, за които никога не сте чували

Най-добрите инвеститори, за които никога не сте чували

Уорън Бъфет е най-великият инвеститор на всички времена…? Това е което конвенциалното знание твърди.

И макар Бъфет да е един от най-великите инвеститори, с най-дълга печеливша статистика, има и други много добри инвеститори, с далеч по-добра доходност, за които най-вероятно никога не сте чували.

Например чували ли сте за Ед Сейкота?

Повечето хора най-вероятно не са. Неговото име не излиза в класациите на най-добрите инвеститори. А би трябвало…

Вижте още: Най-великите инвеститори на всички времена

Сейкота се смята, че е превърнал 5 000 долара в 15 милиона долара за 12 години в една от основните си сметки. Това е невероятно постижение и доходност от близо 300 000%.

Как го е направил? Изключително просто…

Вместо да се фокусира върху фундамента и тримесечните резултати на компаниите, Сейкота просто е следвал тренда. Той купува активи, които поскъпват и продава такива, които поевтиняват. Звучи логично нали?

ed seikota

Сейкота обаче, не е единственият инвеститор със забележителен трак-рекорд. И други инвеститори са постигали невероятни резултати с ползването на тази стратегия.

Например Майкъл Маркус твърди, че е регистрирал доходност от 250 000% в сметката си, която е управлявал в продължение на 10 години.

Брус Ковнър е отбелязал годишен доход от 87% в десет последователни години, или доходност от 52 000%. Това означава, че той е превърнал 10 000 долара в над 5 милиона долара за посочения период.

За тези имена обаче, не се говори много. Защо ли? Най-вероятно защото те са постигнали резултатите си с далеч по-малки първоначални капитали.

Провери също

ван

Невероятни крайности предприемани от хора, за да пестят

Да живееш под възможностите си е едно от основните правила за забогатяване. Някои хора обаче, …