неделя , януари 21 2018
Начална Страница / Актуални / Най-евтините автомобили за застраховане

Най-евтините автомобили за застраховане

Както вече споменахме не веднъж, покупката на нов автомобил е сред най-лошите инвестиции, които можете да направите.

Вижте още: Автомобилите с най-добър интериор

И все пак, ако така или иначе възнамерявате да направите подобна покупка, освен първоначалната цена, която ще платите за определен модел, важно е да знаете, какви ще са разходите за неговата застраховка. Имайте в предвид, че тези разходи ще заемат сериозна част от разходите по поддръжката на новия автомобил.

Ето и кои са най-евтините автомобили за застраховане, според изданието Auto Express:

VW Up!

vw up

Входното ниво на този градски автомобил е един от най-евтините за застраховане. Този малък автомобил е с размери почти същите като Fiat 500, макар и според изданието Auto Express да е значително по-просторен.

Автомобилът също така се отличава със завидни за класа си технически характеристики.

Малкият автомобил е с начална цена от 22 362 лева на международните пазари, като базовия модел се отличава с 1-литров двигател с мощност от 59 к.с.

Opel Corsa

opelcorsaopctest_glo

Отличаващ се като автомобил от „секгмент В“, моделът е малко по-голям от гореспоменатия, като все още се определя като градски автомобил. Двигателят му започва от 1.2-литра, а цената стартира от 23 737 лева на международните пазари.

Спокойно и суперавтомобилите си имат недостатъци

Специалистите обаче, препоръчват модели с трицилиндрови двигатели пред този, макар и да са малко по-скъпи за застраховане. Например Ford Fiesta е определян в много отношения, като автомобил с по-добри характеристики, макар и на малко по-висока цена.

Dacia Sandero

sandero

С цена от едва 15 000 лева, това е най-евтиният за застраховане нов автомобил в Европа. Това е един от най-продаваните нови автомобил у нас.

Макар моделът да е обект на „подигравки“ от някои автомобилни издания като Top Gear, той може да е сравнително добре оборудван и отново да е с цена делеч по-ниска от тази на конкурентни модели в най-ниски ценови сегмент.

Renault Twingo

twingo

„Това е един много интересен автомобил, предназначен за хората, които искат да се разграничат от тълпата“, според изданието CarBuyer.

Вижте още: Петте най-добри и най-лоши марки автомобили на американския пазар

Автомобилът е с двигател разположен отзад и със задвижване на задните колела. Това съдейства за по-интересно разпределение на интериора и повече пространство. Моделът се определя като много привлекателен за градски условия. Началната му цена е 23 737 лева на международните пазари.

Smart ForFour

smart-forfour-dallalto

Новият модел ForFour е много по-различен от старите версии на серията. Той е много по-малък и е базиран на същата платформа, подобно на модела Smart ForTwo. Той обаче не е особено евтин, като началната му цена е от 29 000 лева.

Peugeot Partner

partner-van-hero1

Това е идеалният избор за купувачите, които искат да съчетаят възможностите за превоз на пътници и товари. Отличава се с вътрешен простор и ниска цена, която стартира 32 387 лева на международнитепазари.

Skoda Fabia

Skoda-Fabia-2015-2016

Третото поколение на модела Skoda Fabia е приличен малък автомобил, който се определя от автомобилното издание като „просторен, удобен и добър за парите си“. Цената може да е по-висока от началната на предходната серия, но е по-добре оборудвана.

Вижте още: Автомобилите с най-голям шанс за 320 000 километра

Началната цена за модела с 1-литров двигател с мощност от 60 к.с., стартира от 26 875 лева.

Hyundai i10

Hyundai-i10-1_jpg_2637711b

Този градски автомобил попада в най-евтината група за застраховане, когато е оборудван с еднолитров трицилиндров двигател. С начална цена от 22 387 лева, автомобилът предоставя относително добро качество, за подобен градски модел.

От изданието CarBuyer определиха модела, като автомобил на 2015-та година, както и най-добрия градски автомобил. Голямо внимание се отделя на добрия дизайн и просторното вътрешно пространство на модела.

Seat Mii

seat mii

Това е версията на Seat, на градския автомобил Volkswagen Up. Макар и да ползва същата платформа като на UP, този модел е по-стилен и идва на по-ниска цена с около 1 250 лева.

Стартира при цена от 21 100 лева, като заимства дизайна на по-големите модели на Seat – Leon и Ibiza. Предлага се във варианти с три, или пет врати.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …