неделя , януари 21 2018
Начална Страница / Актуални / Най-евтините градове за живот в света

Най-евтините градове за живот в света

Изданието EIU изготви нов доклад на тема „Разходи за живот“ в световен мащаб, което на практика е класация колко евтин, или скъп е живота във водещите градове по света.

Докладът е изготвен на база на широк набор от данни – от разходите за храна, до заплатите. Проучването е направено с участието на 133 страни.

плащай на себе си

Ето и кои са най-евтините градове за живот в света:

8. Ню Делхи, Индия

Това може и да е най-скъпия град за живот в Индия, но на практика влиза в топ-10 в класацията, за най-евтините водещи градове в света за живот. Това се получава благодарение на ниските разходи за храна и сметки за комунални разходи, сравнени със заплатите.

7. Карачи, Пакистан

Благодарение на ниските разходи за транспорт и развлекателни услуги, сравнени с доходите в града, водещия град в Пакистан заема престижната седма позиция в класацията. Много ниски са и разходите за имоти, като влошаване на резултата се предопределя от високото ниво на престъпност.

7. Ченай, Индия

Още един водещ град в Индия се класира доста нависоко в класацията. Градът се отличава с ниски разходи за храна, имоти и транспорт, но високо ниво на престъпност.

7. Алжир, Алжир

Столицата на Алжир е известна с белите си сгради, но ниските доходи на населението държат цените на имотите на достъпни нива. В допълнение храната и транспорта също са много евтини и достъпни.

7. Алмати, Казахстан

Къщите в града са доста недостъпни, но за сметка на това, има много достъпни апартаменти за населението. Комуналните услуги са евтини, благодарение на контрола върху цените.

3. Мумбай, Индия

Това е най-населения град в Индия, с население от 18.4 милиона души. Тук се намират домовете на най-богатите индийци. Въпреки, че имотите поскъпнаха сериозно през последните години, те все още остават достъпни, съпоставени с доходите. В допълнение разходите за храна, транспорт и комунални услуги, също са ниски.

2. Бангалор, Индия

Градът е известен като IT-столицата на Индия и става все по-космополитичен. В сравнение с доходите на населинето обаче, разходите все още са изключително достъпни.

1. Лусака, Замбия

Това е столицата и най-големия град в страната. Градът е още водещ център за търговия в страната. Цените на стоките и услугите са изключително ниски, сравнени с доходите там.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *