вторник , януари 23 2018
Начална Страница / Актуални / Най-големите български компании по приходи

Най-големите български компании по приходи

Излезе традиционната годишна класация „SeeNews TOP 100 SEE“, на най-големите по приходи компании в региона на Югоизточна Европа, на база на резултатите им от 2015-та.

Тя се оглавява от три румънски компании в лицето на Dacia, с приходи в размер на 4.29 милиарда евро, растящи с 1.98%, OMV Petrom с приходи от 3.55 милиарда евро и спад от 13.4% и OMV Petrom Marketing с приходи в размер на 3.32 милиарда евро, повишили се с 3.68%.

Българската компания, класирана на най-висока позиция е Лукойл Нефтохим, с приходи в размер на 2.61 милиарда евро, през изминалата година, които се понижават с 21.6%. В същото време загубата на бургаската рафинерия се понижава до 62.4 милиона евро, спрямо 272 милиона евро, година по-рано.

рафинерия

Лукойл изпада с две места в тазгодишната класация, след като през изминалата година бе на трето място по приходи в региона.

Още една българска компания попада в класацията топ-10 – Аурубис България, с приходи в размер на 2.22 милиарда евро и ръст от 2.22%.

Трябва да отбележим обаче, забележителният ръст в печалбата на компанията, която нараства до 112 милиона евро през изминалата година, спрямо 61.1 милиона евро година по-рано. Компанията се изкачва с едно място в тазгодишната класация до седма позиция.

Само още две български компании попадат в топ-20 на класацията и това са НЕК, с приходи от 1.66 милиарда евро и загуба от 100.6 милиона евро през 2015-та година. И тук обаче, има съществено подобрение, спрямо негативния резултат от 299.9 милиона евро, година по-рано. Всъщност компанията се изкачва с едно място, спрямо миналогодишната класация.

Това не пречи обаче, националната ни електрическа компания да е на шесто място в не особено приятната класация на компаниите губещи най-много пари през изминалата година.

Лукойл България ЕООД е другата компания попадаща в топ-20, с приходи в размер на 1.54 милиарда евро и загуба от 3.2 милиона евро.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *