понеделник , май 1 2017
Начална Страница / Актуални / Най-големите български компании по приходи

Най-големите български компании по приходи

Излезе традиционната годишна класация „SeeNews TOP 100 SEE“, на най-големите по приходи компании в региона на Югоизточна Европа, на база на резултатите им от 2015-та.

Тя се оглавява от три румънски компании в лицето на Dacia, с приходи в размер на 4.29 милиарда евро, растящи с 1.98%, OMV Petrom с приходи от 3.55 милиарда евро и спад от 13.4% и OMV Petrom Marketing с приходи в размер на 3.32 милиарда евро, повишили се с 3.68%.

Българската компания, класирана на най-висока позиция е Лукойл Нефтохим, с приходи в размер на 2.61 милиарда евро, през изминалата година, които се понижават с 21.6%. В същото време загубата на бургаската рафинерия се понижава до 62.4 милиона евро, спрямо 272 милиона евро, година по-рано.

рафинерия

Лукойл изпада с две места в тазгодишната класация, след като през изминалата година бе на трето място по приходи в региона.

Още една българска компания попада в класацията топ-10 – Аурубис България, с приходи в размер на 2.22 милиарда евро и ръст от 2.22%.

Трябва да отбележим обаче, забележителният ръст в печалбата на компанията, която нараства до 112 милиона евро през изминалата година, спрямо 61.1 милиона евро година по-рано. Компанията се изкачва с едно място в тазгодишната класация до седма позиция.

Само още две български компании попадат в топ-20 на класацията и това са НЕК, с приходи от 1.66 милиарда евро и загуба от 100.6 милиона евро през 2015-та година. И тук обаче, има съществено подобрение, спрямо негативния резултат от 299.9 милиона евро, година по-рано. Всъщност компанията се изкачва с едно място, спрямо миналогодишната класация.

Това не пречи обаче, националната ни електрическа компания да е на шесто място в не особено приятната класация на компаниите губещи най-много пари през изминалата година.

Лукойл България ЕООД е другата компания попадаща в топ-20, с приходи в размер на 1.54 милиарда евро и загуба от 3.2 милиона евро.

Провери също

пенсиониране

Ето защо да започнете да пестите за пенсиониране, когато сте на 20 години

Вече няколко пъти отправяме предупреждение към спестителите, че колкото по-рано започнат да пестят, толкова по-лесно …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *