неделя , февруари 26 2017
Начална Страница / Актуални / Седемте най-големи риска пред инвеститорите в момента

Седемте най-големи риска пред инвеститорите в момента

Световните акции се повишиха след решението на Фед да запази лихвите без промяна. И все пак, риска от това резервът да повиши лихвите, се запазва заплаха номер едно пред инвеститорите. Ето и кои са останалите шест най-големи заплахи пред инвеститорите, според Дейвид Розенберг, главен инвестиционен стратег на Gluskin Sheff & Associates Inc.

investment-risk

Лихвената политика на Фед

„Фед все още е основна заплаха пред инвеститорите, като последните, дават шанс за ново повишение на лихвите през декември от 60%“, коментира Розенберг.

UBS смята, че рисковете от пазарен срив нарастват

Много е възможно пазарът да повтори реакцията си от декември на миналата година, когато след първото повишение на лихвите от осем години, се понижи с 13.3% до най-ниската си стойност за годината при 1 829.08 пункта на 11-ти февруари, коментира експертът.

Щатските избори

Президентските избори в САЩ са друга основна заплаха пред пазарите. Според националните проучвания кандидата за президент на демократите – Хилъри Клинтън има преднина само от няколко процентни пункта, спрямо кандита на републиканците – Доналд Тръмп.

„Президентските избори на 8-ми декември носят опасност за по-нататъшна волатилност“, коментира Розенберг.

Гласуването в Италия

риск

Гласуването в Италия през ноември, ще е свързано с това дали да се промени конституцията. Резултатът от тези избори, може да отключи серия от събития, които да намалят стабилността в Европа, както и дали страната ще продължи да е член на ЕС.

Японската централна банка

Преди седмица японската банка се обърна към „безпрецедентна политика“ на запазване на лихвите по 10-годишните японски облигации около настоящите им нулеви нива.

Способността на японската банка да обезцени йената, може да натежи върху решението на Фед дали да направи долара още по-скъп с повишение на лихвите през декември, смята Розенберг.

Стъпките по БРЕКЗИТА

risk

Освен гласуването за БРЕКЗИТ, все още нищо не е ясно относно как ще се случи това. Следващите стъпки в процеса могат да инициират нова волатилност на световните фондови пазари.

Изборите в Германия, Франция и Холандия

Ефект върху световните фондови пазари могат да окажат и предстоящите избори в тези водещи европейски икономики в среда на рекордна имиграция и незавършен паричен съюз. Европа продължава да е сериозен източник на тревога за инвеститорите.

Финансов стрес

Повишението в междубанковия лихвен процент изчисляван в Лондон, при който банките се финансират една друга, сочи нарастването на финансовото напрежение и опасенията от нова финансова криза.

Провери също

ван

Невероятни крайности предприемани от хора, за да пестят

Да живееш под възможностите си е едно от основните правила за забогатяване. Някои хора обаче, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *