понеделник , февруари 19 2018
Начална Страница / Актуални / Петте най-големи риска пред инвеститорите в момента

Петте най-големи риска пред инвеститорите в момента

Световните борсови индекси са при рекодни стойности. И все пак, риска от това резервът да повиши лихвите, се запазва заплаха номер едно пред инвеститорите. Ето и кои са останалите шест най-големи заплахи пред инвеститорите в момента, според експертите.

investment-risk

Лихвената политика на Фед

Фед все още е основна заплаха пред инвеститорите, като последните, дават шанс за ново повишение на лихвите през март, почти на 100%. Като че ли, инвеститорите обаче, не са съвсем напълно убедени, че това ще се случи, поне ако погледнем към фондовите и стоковите пазари.

UBS смята, че рисковете от пазарен срив нарастват

Много е възможно пазарът да повтори реакцията си от декември на миналата година, когато след първото повишение на лихвите от осем години, се понижи с 13.3% до най-ниската си стойност за годината при 1 829.08 пункта на 11-ти февруари, смята Дейвид Розенберг.

Европейските избори

Във водещи европейски държави, като Германия и Франция, предстоят избори. А след случилото се в САЩ и Великобритания, изходът от тези избори е по-малко прогнозируем от всякога.

риск

Гласуването в Италия през ноември, изненада отново инвеститорите и показа, колко популярен е популизма на „стария континент“ в момента.

Японската централна банка

Японската банка се обърна към „безпрецедентна политика“ на запазване на лихвите по 10-годишните японски облигации около настоящите им нулеви нива, в края на миналата година.

Нови изненади обаче, са напълно възможни по направление на японската централна банка.

Стъпките по БРЕКЗИТА

risk

Освен гласуването за БРЕКЗИТ, все още нищо не е ясно относно как ще се случи това. Следващите стъпки в процеса могат да инициират нова волатилност на световните фондови пазари.

 

Финансов стрес

Повишението в междубанковия лихвен процент изчисляван в Лондон, при който банките се финансират една друга, сочи нарастването на финансовото напрежение и опасенията от нова финансова криза.

Провери също

студентски заем

Финансовите навици на младите американци

Изследване сочи какви са финансовите навици на американците на възраст между 22 и 35 години. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *