събота , януари 20 2018
Начална Страница / Актуални / Най-големите технологични скандали на 2016-та година

Най-големите технологични скандали на 2016-та година

Настоящата година върви сигурно към своя край. Тя определено не се размина и с големи скандали в технологичния сектор. Ето някои от водещите такива, които доминираха през годината.

Февруари

Изпълнителният директор на нагорещения стартъп Zenefits изненадващо се оттегли, след като компанията не успя да посрещне своите цели по отношение на финансовите си резултати. Компанията бе подложена и на разследване от регулаторите.

Оказа се, че тя е продавала застрахователен софтуер в няколко щата, без да има лиценз за това. Бурните купони в компанията, бяха друго сериозно изпитание за инвеститорите. Новият пост на изпълнителен директор бе поет от Дейвид Сакс, който уволни 17% от служителите и пусна нов продукт. Той обаче, напусна компанията само след 10 месеца.

Февруари

Служител на Yelp бе уволнен, след коментари, че не изкарва достатъчно, за да посрещне минималните си разходи за живот. Въпреки, че от компанията обявиха, че не са уволнили Талия Джейн, заради писмото й, сериозна сянка бе хвърлена върху имиджа й.

Април

Проблеми за компанията за кръвни тестове Theranos. И макар проблемите за компанията да стартираха в края на миналата година, те се задълбочиха през април. Оказа се, че основната част от тестовете, правени от компанията, не са с използване на нейната „революционна технология“. До лятото, компанията загуби президента си, а нетното състояние на основателката й Елизабет Холмс, се понижи до нула.

Май

Автомобил на Tesla е въвлечен във фатален инцидент, свързан с автопилота на компанията. Това бе първата причинена смърт от автопилота на автомобилите на революционната компания. Проблемите за Tesla не спират до тук, като по-късно няколко нейни автомобили се запалват.

Август

apple-logo-100371350-primary.idge

Европейският Съюз налага глоба на Apple в размер на 14.5 милиарда долара, за избягване на данъци. Това е най-голямата глоба, налагана от регулаторите на съюза в историята. От Apple обаче, обявиха малко по-късно война на европейските законодатели.

Август

Батериите на току що оповестения смартфон Samsung Galaxy Note 7 експлоадират. Компанията заменя моделите с нови, чиито батерии проявяват същия дефект. В крайна сметка се налага пълното изтегляне на модела.

Септември

SUNNYVALE, CA - JULY 17: The Yahoo logo is displayed in front of the Yahoo headqarters on July 17, 2012 in Sunnyvale, California. Yahoo will report Q2 earnings one day after former Google executive Marissa Mayer was named as the new CEO. Photo by Justin Sullivan/Getty Images)

Yahoo потвърди, че са били хакнати личните акаунти на 500 милиона потребителя. Това е едно от най-големите хаквания на всички времена. По-интересното е, че от компанията дълго са крили кражбата на лични данни, като не са известили преждевременно потребителите да обезопасят личните си имейли.

Ноември

Най-голямата социална мрежа в света Facebook бе обвинена за масови „фалшиви новини“, които може и да са обърнали изборните резултати от щатските президентски избори. След изненадващата победа на Тръмп, социалната мрежа, става обект на сериозно разследване.

Ноември

Служител на Amazon извършва за самоубийство, след като е сложен в списъка на компанията за подобряване на уменията. Служителят скача от 12-етажната сграда на компанията в Сиатъл. В крайна сметка оцелява.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *