сряда , декември 13 2017
Начална Страница / Актуални / Най-яките електрически автомобили

Най-яките електрически автомобили

Светът на електрическите автомобили стават все по-разнообразен и привлекателен за потребителите, благодарение на компании като Tesla. Оказва се обаче, че Елън Мъск и компания не са единствените които допринасят за това, тези технологии да стават освен ергономични и вдъхновяващи.

Вижте още: Нов електрически Merccedes излиза скоро на пазара

Ето някои от моделите, които внасят сериозен колорит при тези иначе ориентиране към опазването на околната среда превозни средства:

Renovo Motors Coupe

renovo

Това купе е с ретро-изглед и мощност от 500 конски сили.

Компанията обича да се самоопределя като първия изцяло американски производител на електрически суперавтомобили. Това тя прави не само заради корените си, но и заради концепцията и визията на своя автомобил. Шасито е на Shelby American, а цялостното вдъхвонение е от американския автомоил спечелил надпреварата на Льо Ман през 1964-та година.

Отвъд визията обаче, приликите с ретро-автомобила свършват. Благодарение на мощния двигател, той е в състояние да вдигне от 0 до 100 км. ч. за 3.4 секунди.

Morgan EV3

morgan

От Morgan прогнозират, че техният автомобил може да изминава до 225 км. с едно зареждане, което си е отлично постижение. Вместо двуцилиндров бензинов двигател, моделът, базиран на популярния такъв на компанията от 2011-та, е захранван от 45-киловатов електромотор.

Потенциалните купувачи обаче, ще трябва да се наредят в списъка с чакащите и няма да имат възможност за тест-драйв. Освен това не трябва да се плашат от слънце, дъжд и бури…

Audi R8 e-tron

audi

Най-накрая електромобил от компания, чието име сте чували. И докато със сигурност сте запознати с немският производител на луксозни автомобили, то може и да не знаете, за постиженията й при електромобилите.

Този модел споделя същото тяло и интериор като именития R8, захранван от V10-двигател. За разлика от него обаче, той е с електрически мотор с мощност от 340 киловата. Благодарение на него, суперавтомобилът вдига от 0 до 100 км. ч. за 3.9 секунди.

Още по-забележителното в случая е, че той може да изминава до 450 километра с едно зареждан. В допълнение този изключителен двигател е даден назаем на предстоящия модел Volkswagen Microbus EV, който ще дебютира по-късно през тази година.

Tesla Model X

tesla

Няма как да се мине без пионера при луксозните електромобили, поставили началото на възхода на сектора. Това е един от най-емблематичните модели на компанията.

Вратите му се отварят нагоре, като ускорението от 0 до 100 км. ч. е 3.2 секунди, време на което много суперавтомобили биха завидяли. В същото време това е с цена от едва 142 000 долара. В допълнение идва пробегът от около 400 километра с едно зареждане.

Honda CR-Z prototype

honda

И на последно място в списъка идва един електрически автомобил, който не може съвсем да се купи. Да може да се купи хибридния модел, но тук става въпрос за модел с изцяло електрически двигател. Този прототип е много бърз и се отличава със задвижване на четирите колела.

Четирите му двигателя са със сумарна мощност от около 450 к.с., а пробегът се изчислява от компанията на около 320 километра.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …