Начална Страница / Актуални / Най-яките електрически автомобили

Най-яките електрически автомобили

Светът на електрическите автомобили стават все по-разнообразен и привлекателен за потребителите, благодарение на компании като Tesla. Оказва се обаче, че Елън Мъск и компания не са единствените които допринасят за това, тези технологии да стават освен ергономични и вдъхновяващи.

Вижте още: Нов електрически Merccedes излиза скоро на пазара

Ето някои от моделите, които внасят сериозен колорит при тези иначе ориентиране към опазването на околната среда превозни средства:

Renovo Motors Coupe

renovo

Това купе е с ретро-изглед и мощност от 500 конски сили.

Компанията обича да се самоопределя като първия изцяло американски производител на електрически суперавтомобили. Това тя прави не само заради корените си, но и заради концепцията и визията на своя автомобил. Шасито е на Shelby American, а цялостното вдъхвонение е от американския автомоил спечелил надпреварата на Льо Ман през 1964-та година.

Отвъд визията обаче, приликите с ретро-автомобила свършват. Благодарение на мощния двигател, той е в състояние да вдигне от 0 до 100 км. ч. за 3.4 секунди.

Morgan EV3

morgan

От Morgan прогнозират, че техният автомобил може да изминава до 225 км. с едно зареждане, което си е отлично постижение. Вместо двуцилиндров бензинов двигател, моделът, базиран на популярния такъв на компанията от 2011-та, е захранван от 45-киловатов електромотор.

Потенциалните купувачи обаче, ще трябва да се наредят в списъка с чакащите и няма да имат възможност за тест-драйв. Освен това не трябва да се плашат от слънце, дъжд и бури…

Audi R8 e-tron

audi

Най-накрая електромобил от компания, чието име сте чували. И докато със сигурност сте запознати с немският производител на луксозни автомобили, то може и да не знаете, за постиженията й при електромобилите.

Този модел споделя същото тяло и интериор като именития R8, захранван от V10-двигател. За разлика от него обаче, той е с електрически мотор с мощност от 340 киловата. Благодарение на него, суперавтомобилът вдига от 0 до 100 км. ч. за 3.9 секунди.

Още по-забележителното в случая е, че той може да изминава до 450 километра с едно зареждан. В допълнение този изключителен двигател е даден назаем на предстоящия модел Volkswagen Microbus EV, който ще дебютира по-късно през тази година.

Tesla Model X

tesla

Няма как да се мине без пионера при луксозните електромобили, поставили началото на възхода на сектора. Това е един от най-емблематичните модели на компанията.

Вратите му се отварят нагоре, като ускорението от 0 до 100 км. ч. е 3.2 секунди, време на което много суперавтомобили биха завидяли. В същото време това е с цена от едва 142 000 долара. В допълнение идва пробегът от около 400 километра с едно зареждане.

Honda CR-Z prototype

honda

И на последно място в списъка идва един електрически автомобил, който не може съвсем да се купи. Да може да се купи хибридния модел, но тук става въпрос за модел с изцяло електрически двигател. Този прототип е много бърз и се отличава със задвижване на четирите колела.

Четирите му двигателя са със сумарна мощност от около 450 к.с., а пробегът се изчислява от компанията на около 320 километра.

Провери също

пенсиониране

Ето защо да започнете да пестите за пенсиониране, когато сте на 20 години

Вече няколко пъти отправяме предупреждение към спестителите, че колкото по-рано започнат да пестят, толкова по-лесно …