вторник , януари 16 2018
Начална Страница / Актуални / Това е най-нехаресваният изпълнителен директор на щатска компания

Това е най-нехаресваният изпълнителен директор на щатска компания

Ново проучване сочи, че около две трети от щатските работници одобряват своя изпълнителен директор. На база данните на консултантската компания Glassdoor, се прави и анти-класация – а именно кой е най-нехаресвания изпълнителен директор на щатска компания.

И призът отива при Еди Лампарт, изпълнителен директор на Sears Holdings.

Два съвета към хората, стартиращи нова работа, от директорът на Yum Brands

Оказва се, че едва 19% от служителите на Sears, както и 23% от служителите на контролираната компания Kmart, одобряват действията на своя ръководител.

лампарт

Трябва да се отбележи факта, че Лампарт едва ли е особено популярен и сред акционерите. През последните три години, откакто е заел поста си, акциите на ръководената от него компания са загубили 80% от стойността си.

В същото време приходите на групата са се понижили от 36.2 милиарда долара, през фискалната 2013-та година, до 25.1 милиарда долара през изминалата година.

И макар заплатата на Лапмарт да е фиксирана при един долар на година, той не е за оплакване. Програмите за компенсации са му донесли приходи в размер на поне четири милиона долара от 2013-та година, като моментно през 2014-та година достигнаха пик в размер на 5.7 милиона долара.

Много от работещите за щатски компании, се оплакват от висшия си мениджмънт, заключават от Glassdoor. Често изпълнителните директори, получават космически компенсации, дори и да осъществяват „лош преход“ на изпаднали в затруднение компании, се казва още в анализа. А това определено среща много негативни реакции от страна на недоволните служители.

Sears е намалила персонала си с около 50 000 души по време на управлението на Лампарт. Така, че голямото неодобрение на лидера на компанията до голяма степен е обяснимо.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *