петък , януари 19 2018
Начална Страница / Актуални / Ето какво съветва най-прецизната търговска система за таймиране на пазара

Ето какво съветва най-прецизната търговска система за таймиране на пазара

„Не се опитвайте да таймирате пазара“, това е съвет даван от не един и двама експерти. Това е напълно противоположно, на това което прави една от най-прецизните търговски системи за прогнозиране на пазара.

Вижте още: Това е най-критичният фактор в инвестирането

Пазарът ще изпита сила в периода до 7-ми юни, след което ще се понижи до края на юни. Това прогнозира най-прецизната система за прогнозиране на пазара през последните три десетилетия, следвана от Hulbert Financial Digest.

Тази система взема търговски решения само и единствено на база на календара, имплементирайки сезонните фактори и традиционното представяне на индексите през определени моменти на годината.

Има разбира се уловка… Въпреки забележителните си резултати в дългосрочен план, тази система е изоставала по резултати зад пазара, през последните десет години.

time market

Създадена през 70-те години на миналия век от Норман Фосбак, системата е определена от създателя си като един от най-добрите инструменти за прогнозиране на краткосрочното движение на пазара.

Според системата инвеститорите трябва да са 100% в акции в началото на всеки календарен месец, както и преди почивни дни за борсата. Тя е в кеш през всички останали моменти.

Изчисления сочат, че за последните 30 години, тази проста система изостава зад стратегията „купи и дръж“ само с 0.3 процентни пункта, по отношение на годишната си възвращаемост.

Една от тезите защо тази система е печеливша е фактът, че продавачите на късо не искат да са с къси позиции преди тридневен уикенд и предпочитат да закриват позициите си, което пък води до ръст на индексите.

Според друга теза, повишението в началото на месеца се предопределя от инвестирането на новите средства постъпили в инвестиционните фондове от работещите.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …