вторник , януари 23 2018
Начална Страница / Актуални / Най-редките автомобили, които ще се продадат този уикенд

Най-редките автомобили, които ще се продадат този уикенд

Този уикенд, вниманието на любителите на редки автомобили ще е насочено към Калифорния. Изложението Мonterey Car Week и перлата в короната, в лицето на търга Pebble Beach Concours d’Elegance, ще предложи на любителите на редки автомобили, експонати на марки като Bugatti, Aston Martin, Ferrari, Lamborghini, Bentley и Rolls-Royce.

Билетите за изложението, с цени от 600 долара са разпродадени още преди седмици, на нетърпеливи фенове, да видят автомобилите на своите мечти.

10-те най-скъпи автомобила, продавани на аукцион

Експертите очакват общата сума на продадените на аукциони редки автомобили да достигне 370 милиона долара. Три са аукционните къщи, които се очаква да доминират при продажбите на най-скъпите возила – Gooding & Co., RM Sotheby’s, и Bonhams.

Ето и някои от най-интересните предложения, към които ще е насочено вниманието на потребителите.

ланчия

Този уникален автомобил 1955 Lancia Aurelia B24S Spider America е с V6-двигател и 118 конски сили, както и четиристепенна скоростна кутия. Той е с навъртени по-малко от 63 000 мили на него.

От Gooding ще предложат общо 160 автомобила, 36 от които се очаква да са с продажна цена от над 1 милион долара.

ferrari

Най-скъпият автомобил се прогнозира, че ще е 1959 Ferrari 250 GT Spider Competizione, което се очаква да се продаде за 20 милиона долара.

Вторият най-скъп автомобил, който се очаква да се продаде от аукционната компания е автомобил от същия производител – 1960 Ferrari 250 GT SWB Berlinetta Competizione, като се очаква да достигне цена от 18 милиона долара.

бугати

Gooding & Co. продава този роудстър 1932 Bugatti Type 55. Този син роудстър е едно от най-добрите творения на Жан Бугати. То се е състезавало през 1932-ра година в надпреварата Mille Miglia в Италия и е било напълно възстановено през 2013-та година.

ягуар

От RM Sotheby’s е много вероятно да продадат най-скъпия Jaguar в света. Става въпрос за модела 1955 Jaguar D-Type, който е печелил надпреварата на Льо Ман. Очакваната цена за возилото е 25 милиона долара. Този автомобил е с мощност от 250 конски сили, произвеждани от 6-цилиндров двигател, както и с четиристепенна ръчна скоростна кутия. Той може да развива скорост от 270 км. ч.

От къщата ще предложат още 1964 Shelby 289 “Competition” Cobra CSX 2473 и 1939 Alfa Romeo 8C 2900 Lungo Spider, които се очаква да са с цени от 2 и 25 милиона долара.

Топ предложенията на Bonhams включват 1931 Bugatti Type 51 Grand Prix Racing Two-Seater и 1955 Lancia Aurelia B24S Spider America. Всеки от тях се очаква да бъде продаден за над 1 милион долара.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *