понеделник , февруари 19 2018
Начална Страница / Актуални / Най-сигурните авиокомпании в света

Най-сигурните авиокомпании в света

Въпреки спорадични инциденти, върху които се отделя твърде много медийно внимание, самолетният транспорт продължава да е най-сигурния начин за придвижване от една държава към друга. Нещо повече, според австралийския уебсайт AirlineRatings.com, изминалата 2016 година е била втората най-спокойна година в историята на самолетната авиация, след 2013-та година.

Passenger plane

Изданието прави класация на най-сигурните линии, като разглежда 425 превозвача от целия свят. Ето и кои компании се класират най-високо в списъка.

Lufthansa

Немската компания е основана и превозва пътници от 1955-та година насам. Неин самолет не е претърпявал фатален инцидент от 1993-та година насам.

SAS

Скандинавската компания, в момента е национална авиокомпания в Дания, Норвегия и Швеция. Основана през 1946-та година последния инцидент с нея, се случва през 2001-ва година.

Singapore Airlines

Компанията е определена, като втората най-добра авиокомпания в света. Името й, не се е свързвало с инцидент от 2000-та година насам.

Swiss International Air Lines

Основана през 2002-ра година, от останалите части от фалиралата Swissair, компанията става съставна част от аерофлота на немската Lufthansa Group. Swiss не е претърпявала инциденти в историята си.

United Airlines

Компанията придобива настоящата си форма през 2012-та година, след обединението на United и Continental airlines. United и не е претърпявала инцидент от над 20 години насам.

Virgin Atlantic

Основана от милиардера Ричард Брансън през 2012-та година, 49% от авиокомпанията става собственост на базираната в Атланта – Delta Air Lines. Virgin Atlantic не е претърпявала фатални инциденти в историята си.

Virgin Australia

Австралийското подразделение на компанията на Брансън, е било основано през 1999-та година, като нискобюджетен авиопревозвач, наречен Virgin Blue. През 2011-та година, компанията е преименувана на Virgin Australia. Липсват фатални инциденти, свързани с нейното име.

Qantas

За поредна година, за най-сигурна авиолиния е обявена австралийската Qantas. 96-годишната компания, никога не е претърпявала фатални инциденти, свързани с нейни самолети.

Провери също

студентски заем

Финансовите навици на младите американци

Изследване сочи какви са финансовите навици на американците на възраст между 22 и 35 години. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *