неделя , януари 21 2018
Начална Страница / Актуални / Това са най-сигурните нискобюджетни авиолинии

Това са най-сигурните нискобюджетни авиолинии

Новините за самолетни катастрофи през последните две години, инициираха сериозни опасения сред пасажерите. Това доведе до сериозни въпроси относно сигурността на водещите световни авиолинии, както и повдигане на редица такива за безопасносттаи  на нискобюджетните превозвачи.

И макар нискобюджетните авиолинии да са от съвсем скоро на пазара, близо десетилетие, те превозват над 25% от пасажерите по света.

Ето и кои са десетте най-сигурни нискобюджетни авиолинии, избрани от изданието AirlineRatings.com, сред 407 световни компании опериращи в сегмента.

Класацията е направена на база няколко критерия – историята на инцидентите свързани с превозвача през последните 10 години; резултатите от оценката за безопасност на International Air Transportation Association(IATA) и дали регулациите в страната, където е регистриран авиопревозвачът, противоречат на някои от осемте критерия за безопасност на IATA.

Aer Lingus

aer-lingus

Това е подразделение на ирландската национална авиокомпания. Компанията не е имала фатален инцидент от съществуването си през 60-те години на миналия век.

JetBlue

jetblue-airlineratingscom

Този бюджетен авиопревозвач бе награден от AirlineRatings.com за най-добрата нискобюджетна компания в Северна и Южна Америка.

Jetstar

jetstar

Това е нискобюджетното звено на Qantas, която е определяна от АirlineRatings.com, като най-сигурната авиолиния в света. Базираната в Мелбърн компания никога не е претърпявала инцидент със свой самолет в историята.

Thomas Cook

thomas-cook

Това е една от най-големите компании в света за осъществяване на чартърни полети. Никога не е претърпявала инцидент в историята си.

TUI Fly

tui-fly-is

Още един водещ чартърен превозвач, също без фатални инциденти в своята история.

Westjet

westjet

Най-голямата нискотарифна авиокомпания в Канада, получава високи оценки за пространството и качеството на полетите, които осигурява на своите пасажери. Също без катастрофи в историята си.

Продължава на следваща страница…

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …