вторник , май 23 2017
Начална Страница / Актуални / Това са най-сигурните нискобюджетни авиолинии

Това са най-сигурните нискобюджетни авиолинии

Новините за самолетни катастрофи през последните две години, инициираха сериозни опасения сред пасажерите. Това доведе до сериозни въпроси относно сигурността на водещите световни авиолинии, както и повдигане на редица такива за безопасносттаи  на нискобюджетните превозвачи.

И макар нискобюджетните авиолинии да са от съвсем скоро на пазара, близо десетилетие, те превозват над 25% от пасажерите по света.

Ето и кои са десетте най-сигурни нискобюджетни авиолинии, избрани от изданието AirlineRatings.com, сред 407 световни компании опериращи в сегмента.

Класацията е направена на база няколко критерия – историята на инцидентите свързани с превозвача през последните 10 години; резултатите от оценката за безопасност на International Air Transportation Association(IATA) и дали регулациите в страната, където е регистриран авиопревозвачът, противоречат на някои от осемте критерия за безопасност на IATA.

Aer Lingus

aer-lingus

Това е подразделение на ирландската национална авиокомпания. Компанията не е имала фатален инцидент от съществуването си през 60-те години на миналия век.

JetBlue

jetblue-airlineratingscom

Този бюджетен авиопревозвач бе награден от AirlineRatings.com за най-добрата нискобюджетна компания в Северна и Южна Америка.

Jetstar

jetstar

Това е нискобюджетното звено на Qantas, която е определяна от АirlineRatings.com, като най-сигурната авиолиния в света. Базираната в Мелбърн компания никога не е претърпявала инцидент със свой самолет в историята.

Thomas Cook

thomas-cook

Това е една от най-големите компании в света за осъществяване на чартърни полети. Никога не е претърпявала инцидент в историята си.

TUI Fly

tui-fly-is

Още един водещ чартърен превозвач, също без фатални инциденти в своята история.

Westjet

westjet

Най-голямата нискотарифна авиокомпания в Канада, получава високи оценки за пространството и качеството на полетите, които осигурява на своите пасажери. Също без катастрофи в историята си.

Продължава на следваща страница…

Провери също

пенсиониране

Ето защо да започнете да пестите за пенсиониране, когато сте на 20 години

Вече няколко пъти отправяме предупреждение към спестителите, че колкото по-рано започнат да пестят, толкова по-лесно …