вторник , януари 23 2018
Начална Страница / Актуални / Ню Йорк вече е най-скъпият за живеене град в света

Ню Йорк вече е най-скъпият за живеене град в света

Брекзита доведе до един не особено приятен за нюйоркчани факт – направи Ню Йорк най-скъпия за живеене град. Голямата ябълка, измести Лондон от първото място в класацията.

Причината за промяната – драматичният спад на британския паунд спрямо долара, който направи живота в Лондон относително по-евтин, изразен в щатски долари, според данни на имотната агенция Savills.

Наемите в София, почти толкова недостъпни колкото в Маями

Класацията е направена на база на разходите за живот на служител, за наем на имот в продължение на една година.

бизнес

Разходите за наем на жителите на Ню Йорк са се повишили с 2% спрямо декември на миналата година до 114 010 щатски долара. Същите разходи в Хонконг са се повишили с 15 до 100 984 долара.

Същите разходи в Лондон, се понижиха с 11% до 100 141 долара. За сравнение, британската столица заемаше първото място в не особено престижната класация през последните две години.

Как да определите да купите или да наемете имот

„Брекзита направи Лондон по конкурентен, поне по отношение на разходите“, коментира Йоланде Барнс, ръководител на Savills. „Разбира се други фактори действат в посока на намаляване на конкурентоспособността на Лондон“, допълва още експертът.

великобритания

Токио се изкачва до четвъртото място в класацията, където разходите за наем растат с 22% до 85 344 долара, според доклада.

„Това е добър фактор за Токио“, коментира Барнс, предвид на факта, че ръстът в наемите е добър източник на повишение на доходите на наемодателите в японската столица.

Останалите места в класацията се заемат от Париж, Сан Франциско, Сингапур, Дубай, Сидни и Лос Анджелис.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *