вторник , януари 23 2018
Начална Страница / Актуални / Най-скъпите за живот европейски градове

Най-скъпите за живот европейски градове

Някои от страните в Европа може и да се отличават с най-високите доходи в света, но стандарта на живот се влошава от високите разходи свързани с това.

Ето кои са 10-те най-скъпи за живот водещи европейски града, според доклада на Сlassdoor, чрез съпоставяне на доходите и разходите на населението.

Вижте още: 10-те европейски страни с най-висок стандарт на живот

Изследването е направено на база на съпоставката на стандартна кошница от стоки и услуги, необходими за нормално съществуване, включващи плодове и зеленчуци, транспорт, сметки, наем и ресторанти.

Ето и най-скъпите градове за живот

10. Хелзинки

Финландската столица влиза в топ-десет, въпреки факта, че доходите на жителите й са сред най-високите в европа. Същото обаче, важи и по отношение на разходите.

9. Стокхолм

Stockholm_Port

Швеция е в класацията на страните с един от най-високите стандарти на живот в Европа. Високите цени на местните стоки и услуги обаче, поставят този град в страната на девето място.

8. Дъблин

Столицата на Ирландия също се отличава с едни от най-високите заплати в Европа. За съжаление обаче, разходите за имоти растат, както и тези за транспорт и храна, през тази година.

7. Париж

paris-tour-eiffel-at-night

Доходите във френската столица са сравнително високи, но разходите за подсигуряване на жилище са непосилно високи, което прави така, че градът да попада на седма позиция в негативната класация.

6. Копенхаген

Датската столица на културата, икономиката и бизнеса се отличава с едни от най-високите разходи за живот в страната, където иначе доходите на населението са относително високи.

5. Берген

bergen-hotell

Този норвежки крайбрежен град, заобиколен от планини и фьорди се отличава с изключително високи цени, както за подсигуряване на имот, така и за храна.

4. Осло

Норвежката столица е поредния град в страната с най-високи разходи за живот. Дори и транспортът е много скъп.

3. Лондон

london

Британската столица се отличава с едни от най-недостъпните имоти в света. Това до голяма степен предопределя и третото й място в класацията.

2. Цюрих

Финансовият център на Швейцария освен с високи заплати се отличава и с много високи разходи за живот, по отношение на имотите, сметките и транспорта.

1. Женева

женева

Животът в този европейски град е с 3% по-скъп в сравнение с Ню Йорк, въпреки, че заплатите са най-високи в цяла Европа.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …