сряда , февруари 21 2018
Начална Страница / Актуални / Седем от най-вдъхновяващи личности в технологичния свят

Седем от най-вдъхновяващи личности в технологичния свят

Сред хората съществува погрешното схващане, че силициевата долина е място от което единствено излизат приложения за мобилни телефони, а всички получават големи заплати, затова да си работят от вкъщи.

Технологичният свят представлява съвкупност от компании и личности, които до голяма степен работят за да променят света. Да го направят едно по-добро и свързано място, в което хората да са по-щастливи, а животът им да е улеснен.

Съвети към младите от успели мениджъри от Уолстрийт

От изданието Business Insider правят класация на 100-те най-вдъхновяващи технологични лидери, които до голяма степен работят в посока на казаното по-горе.

Ето и кои са седемте най-значими технологични личности в момента:

7. Тим Кук

Изпълнителен директор на Apple

тим кук

През последната една година Кук преведе технологичният гигант през представянето на Apple Music, която привлече 6.5 милиона платени потребителя само през първия си месец на съществуване; оповестяването на телевизията Apple TV 4, която може да излъчва външни приложения и дава достъп до асистента Siri; както и таблета iPad Pro, най-големият таблет в историята на компанията.

6. Джак Дорси

Основател и изпълнителен директор на Twitter и Square

джак дорси

Като основател на тези две технологични компании, Дорси е оставил своя отпечатък в почти цялата „силициева долина“.

През ноември на миналата година, компанията за мобилни разплащания Square осъществи първично публично предлагане. То не бе особено успешно в първия момент, след като акциите на компанията се понижиха до 9 долара, спрямо предложения диапазон между 11 и 13 долара. Компанията обаче е с капитализация от 3 милиарда долара и приходи в размер на 1.3 милиарда долара.

Добри финансови навици, които да развивате по пътя към богатството

Дорси се върна като изпълнителен директор на Twitter през юли на миналата година. От тогава той прави сериозно репозициониране на социалната мрежа, с което цели да повиши загубените й позиции. Действията му включват инкорпориране на излъчване на видео „в реално време“ и др. мерки.

5. Рейд Хофман и Джеф Уайнър

Хофман е основател и председател на борда на директорите на LinkedIn, докато Уайнър е изпълнителен директор на компанията.

хофман и уайнър

През март Уайнър върна неговите 14 милиона долара под формата на бонуси в акции на служителите на компанията, след като акциите на компанията загубиха 40% от стойността си, след незадоволителни тримесечни резултати. Надеждата на Уайнър бе, че служителите ще се мотивират и ще се вдигне морала в компанията.

Светът остана шокиран, когато Уайнър и Хофман сключиха през изминалата година сделка за продажбата на компанията на Microsoft за главозамайващата сума от 26.2 милиарда долара в кеш. Това бе най-голямата покупка от софтуерната компания в историята й.

Цената представляваше премия от 50% спрямо цената на акциите на социалната медия, преди оповестяването на сделката.

4. Илон Мъск

Изпълнителен директор на Tesla, изпълнителен директор на SpaceX и председател на борда на директорите на Solar City

илон мъск

Мъск продължава да е един от най-влиятелните предприемачи в света. Той цели да доминира на земята и в Космоса, с компаниите си Tesla Motors и SpaceX, две от най-нагорещените и прогресивни компании в света в момента.

Странните неща, които определят дали ще сте успешни?

През април Мъск представи „достъпния електрически автомобил в лицето на модела Model 3, който събра поръчки за 375 000 броя, още преди да започне да се продава.

В допълнение Мъск е отговорен за проекта „Hyperloop“, футуристична концепция за транспортиране на хора, подсигурила си финансиране на стойнонст 80 милиарда долара през май.

Продължава на следваща страница…

Провери също

студентски заем

Финансовите навици на младите американци

Изследване сочи какви са финансовите навици на американците на възраст между 22 и 35 години. …