понеделник , януари 22 2018
Начална Страница / Актуални / Ето накъде ще се движи цената на петрола…

Ето накъде ще се движи цената на петрола…

Ако се чудите накъде ще върви цената на петрола, според един технически анализатор, не трябва да гледате по-далеч от графиката на суровината по време на финансовата криза от 2008-ма година.

В наскорошно интервю за финансовата издание CNBC, Картър Уорт от Cornerstone Macro, коментира, че петролът е идеалния пример за актив, който се движи към волатилната си графика от периода 2008-2009-та година.

Петролът ли е твърде евтин, или S&P 500 е прекалено скъп?

„Смятам, че цената на петрола ще се понижава, най-вероятно към ключовите нива от 40 долара за барел“, смята Уорт.

В петък петролът приключи при ниво под 44 долара за барел, за пръв път от средата на май. Брентът загуби 15 от най-високите си нива от близо 52 долара, през миналия месец.

great-oil-swindle-peak-oil-world-energy-outlook

Гледайки към дългосрочната графика на петрола, Уорт посочи, че е налице така наречената конфигурация „тройно дъно“ при суровината през 2008-2009-та година. И докато това обикновено се приема от техническите анализатори, като промяна на тренда, това което притеснява Уорт е случилото се през месеците след това.

„29 сесии след формирането на тази конфигурация, станахме свидетели на понижение на суровината от 20%. След 81 търговски сесии, отново е налице понижение на суровината от 20%. Е познайте какво се случва в момента… Имаме напълно повторение на сценария“, коментира експертът.

Двойно дъно при петрола се формира в началото на годината. През следващите 27 и 81 сесии е налице понижение, подобно на това през 2009-та година.

Дотук приключват и приликите. Уорт не вижда причина за ръст в цената на петрола, подобен на този от 2008-ма година.

150-дневната пълзяща средна величина се понижи до около 41 долара за барел, което сочи по-нататъшни проблеми за петрола, според анализатора.

„Както и да чертаете линиите си, налице е пробив на тренда и не смятам, че скоро ще станем свидетели на по-силен възход при суровината“, коментира още експертът.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *