вторник , февруари 20 2018
Начална Страница / Актуални / Дж. Гъндлах: Намалете щатските си експозиции

Дж. Гъндлах: Намалете щатските си експозиции

Популярният инвеститор Джефри Гъндлах, посъветва инвеститорите вчера, да намалят експозициите си към щатски акции и да ги диверсифицират с други пазари, като например Индия и Япония.

Дж. Гъндлах: Сега или никога за повишение на лихвите

В интервю, ръководителят на DoubleLine Capital, също така заяви, че очаква поне две повишения на лихвите от страна на Фед, като не изключва възможността, да станем свидетели дори на три подобни действия.

гъндлах

Гъндлах, потвърди още позицията си от миналия юни, че повишение на лихвите по 10-годишните щатски държавни ценни книжа, над психологическата граница от 3%, ще предвещава сериозни неприятности за щатските акции. Такова действие, определено би маркирало края на продължилия вече три десетилетия }бичи пазар при облигациите.

Позицията на Гъндлах, до голяма степен се доближава с тази, на друг легендарнен инвеститор в облигации – Бил Грос, според който облигациите ще навлязат в мечи пазар, когато лихвите по 10-годишните ценни книжа преминат 2.6%.

По отношение на акциите, Гъндлах отново потвърди мнението си, че други пазари, отвъд щатските, са далеч по-евтини и разполагат със значителен догонващ потенциал.

Той посочи пазарите в Индия и Япония, като сравнително атрактивни. Гъндлах е скептичен, по отношение на възможността доларът да продължи с поскъпването си през тази година.

Провери също

студентски заем

Финансовите навици на младите американци

Изследване сочи какви са финансовите навици на американците на възраст между 22 и 35 години. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *