Начална Страница / Актуални / Четири лоши финансови навика, които могат да наранят отношенията ви

Четири лоши финансови навика, които могат да наранят отношенията ви

Финансовите причини са сред основните, водещи до раздяла или влошаване на отношенията в една двойка. Ето четири лоши финансови навика, които да промените, освен ако не искате да имате проблеми с половинката си:

1. Избягвайте финансови разговори

Основното в една връзка е доверието и честността. Ако искате да задълбочите отношенията си с вашия приятел или приятелка и да мините на по-високо ниво, то воденето на честни финансови разговори, трябва да е сред основните ви приоритети. Трябва да сте сигурни, че сте на една и съща лодка с половинката си, по отношение на финансите ви, за да може заедно да вървите в „правилната“ посока.

управление на финансите

Много двойки избягват да говорят за финанси, като определят тази тема като „табу“ и си мислят, че така ще решат разногласията си. Това обаче, може да доведе само до проблеми в бъдеще.

2. Пазите финансови тайни

Може би е нормално да имате известни тайни по отношение на вашите финанси от родителите си. Трябва да преосмислите тази концепция обаче, когато става въпрос за вашата половинка.

20150706190223-mr-finance-fix-it-businessman

Добре е да имате представа, колко изкарва вашата половинка, както и обратното, вашата половинка да знае какви са вашите доходи, спестявания, задължения и др. В противен случай, рискувате сериозни проблеми, а често и дори раздяла, когато финансовите ви тайни излязат наяве. А това, рано или късно ще се случи.

3. Не си правите общ бюджет

Първата стъпка към организиране на вашите общи финанси е изготвянето на бюджет. Може би вече си имате изграден такъв. Включва ли той двама души? Ако не, помислете да го реорганизирате, по начин, който е подходящ за съвместния ви начин на живот.

лични финанси

Това ще даде повече яснота във финансовата посока, в която се движите, както за вас, така и за вашата половинка.

4. Нямате спестявания

savings

Седнете и обсъдете с партньора си кратко- и дългосрочните си цели. Планирате ли съвместни ваканции или пък закупуването на дом. Искате ли да се пенсионирате по-рано? Изобщо всички значими във финансово отношение въпроси. Това може само да заздрави връзката ви и да повиши шансовете да останете заедно дълго време. Не крийте спестявания и не си правете „тайни сметки“.

Провери също

кристална топка

В тези компании трябваше да инвестирате преди 15 години

Какво ти трябва, за да забогатееш на щатските пазари? Малко капитал и късмет да уцелиш …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *