вторник , януари 23 2018
Начална Страница / Актуални / Не избирайте фонд на база на историческото представяне!

Не избирайте фонд на база на историческото представяне!

Най-вероятно сте чували предупреждението – „Историческото представяне не е гаранция за бъдещото представяне на един актив“. Това, което може би не осъзнавате обаче, е верността на това предупреждение, когато става въпрос за избор на инвестиционен фонд.

Инвеститорите имат склонност да подбират фондове на база на представянето им в исторически план.

Какво е необходимо, за да сте дългосрочно успешен на фондовите пазари?

„Поради убеждение, или просто навик, инвеститори и експерти се обръщат към историческото представяне, като един основен фактор за избор на фонд“, коментира финансовият експерт Ай Со.

фондове

Или казано по друг начин, хората често насочват средствата си към фондовете с най-доброто представяне в миналото, надявайки се, че мениджърите на фонда разполагат с някаква магия, или по-специални умение и знания от останалите.

За съжаление, изследване сочи, че това е лош подход и не бива да се следва при избор на фонд.

Според проучването, 92.7% от най-добре представящите се фондове, не успяват да запазят тази си позиция, само след две години.

До този извод е достигнато, на база на изследване на представянето на 641 фонда. От фондовете, регистрирали най-добро представяне до март на 2014-та година, едва 7.3% са запазили своята позиция през март 2016-та година.

С други думи, 92.7% от най-добре представящите се фондове преди две години, вече не са на същата позиция, две години по-късно.

„В допълнение 8.5% от големите фондове, 3.26% от средноголемите фондове и 0.685 от малките фондове запазват позициите си“, допълва още Ай Со.

Ако проучването се разшири до първата половина на най-добре представящите се фондове, все още само 27.4% от тях продължават да намират място в класацията на най-добрите след две години, се казва още в изследването.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *