неделя , януари 21 2018
Начална Страница / Актуални / На Уолстрийт не можете да очаквате милост, дори когато сте паднали

На Уолстрийт не можете да очаквате милост, дори когато сте паднали

Бил Акман, най-добрият портфолио мениджър на 2014-та година преживява деликатен момент и сякаш цялата вселена работи против него.

След като късата му позиция в Herbalife отбеляза сериозна загуба, проблемите на най-голямата му инвестиция – Valeant също се задълбочиха напоследък.

Явно нещата на Уолстрийт са станали скучни за неговия отявлен критик и враг – Карл Айкън и той реши днес да внесе малко интрига в отношенията между двамата.

В интервю за финансовото издание CNBC, Акман заяви, че колегата му от Pershing Square е „напълно в грешка“ с късата си позиция в Herbalife.

Компанията за „мултилевел маркетинг“, която продава хранителни добавки, осигурява работа на много хора и далеч не е „нелепа“, както я описва Акман, смята Айкън.

Разбира се Айкън бе ироничен в изказването си.

maxresdefault

„Акмант е напълно и изцяло в погрешка относно Herbalife. Знаете, че Акман е умен човек и така нататък, но просто греши. Тази компания създава работа за много хора“, коментира Айкън.

Акциите на Herbalife се повишиха с близо 110%, откакто Акман зае къса позиция в нея през далечния вече декември на 2012-та година.

Вижте още: На фондовите пазари предстои ден на отплата, според Карл Айкън

През изминалата година фондът на Акман донесе загуба за инвеститорите в размер на 20%, като Herbalife бе само един от лошите му залози.

Проблемите между двамата мениджъри не са от вчера. Двамата бяха противници откакто Акман, закри първия си хеджфонд Gotham Partners през далечната 2001 годината. Двамата се съдиха десет години след това.

Съперничеството им нарасна, след като Акман публично обяви късата си позиция в Herbalife и заяви, че компанията е „пирамида“. Айкън бързо зае насрещната страна, като даде не едно и две цветущи определения за своя опонент.

„Казвам ви, той е като ревящо бебе в детската градина. Ходил съм в училище в Куинс, където биеха малките еврейчита. Той е като едно от тези малки деца, които реват, че светът се възползва от тях“, коментира Айкън.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …