вторник , юни 27 2017
Начална Страница / Актуални / Не си губете времето и нервите с игри и конкурси за трейдъри!

Не си губете времето и нервите с игри и конкурси за трейдъри!

Много от онлайн-брокерите у нас и по света, ще се опитат да ви спечелят за клиент, като предлагат щедри награди в демо-конкурси.

Не започвайте да инвестирате с малки суми пари

Какъв би бил мотивът да се запишете за участие в подобен род конкурси? Освен да тествайте трейдърските си способности, е налице и финансов мотив с предлагането на доста привлекателни награди.

Защо го правят брокерите? Логиката е следната – когато свикнете с търговската им платформа и търговията в света на „демо-пазара“, ще станете впоследствие техен реален клиент.

инвестиционна игра

И докато това звучи много добре – две в едно, а именно упражнения с пари които са на „хартия“, като в същото време има и възможност за спечелването на реални средства, този тип инвестиционни игри има няколко сериозни недостатъка…

Като изключим конкуренцията от хиляди други трейдъри, които се занимават професионално с това (да печелят конкурси по честен и не чак толкова честен начин), може би най-сериозния недостатък на тези конкурси е факта, че те ще „изкривят“ сериозно начина ви по който приемате търговията.

Тук целите са съвсем различни – да постигнете доходност от 300 и дори повече проценти на месец, за да имате изобщо някакви шансове да спечелите. Т.е. започвате да си поставяте нереалистични цели за доходност, които без съмнение ще ви оказват влияние, или най-малкото пречат, когато започнете да търгувате реално.

Защо основна част от трейдърите си губят парите на валутните пазари?

Този тип игри ще ви направят податлив към поемането на прекомерно високи рискове, като в случай на случаен успех, ще ви накарат да си мислите, че с реални пари е също толкова лесно. А резултатът от това ще е привикване към ползването на прекомерно голям ливъридж в реалната търговия, което рано или късно ще ви предразположи към пълен фалит, или натрупване на непреодолими по размер загуби.

Има и още един проблем… Повечето от брокерите започнаха да хитруват с наградите. Те, обикновено са „точки“, които се депозират в „реални сметки“, но за да изтеглите спечелената награда има условия свързани с определен изтъргуван обем.

А обикновено обемите, които трябва да изтъргувате са непосилни за нормална търговия и в крайна сметка, много малък процент от спечелилите изобщо стигат до това, да изтеглят някакви средства от тези „реални сметки“.

Един пример – уважаваният брокер Dukascopy раздава доста щедри награди. Да се спечели някоя от тях не е невъзможно (постигали сме го вече няколко пъти). Това, което е истинското предизвикателство обаче, е да си изтеглите парите от откритата ви реална сметка.

Всъщност от брокера са поставили следното условие – трябва да изтъргувате по 2.5 милиона валутни единици за всеки 100 долара награден фонд. Или казано по друг начин, ако сте спечелили награда от 4 000 долара, трябва да изтъргувате 100 милиона долара валутен обем. Този обем е точно толкова, колкото биха били комисионите събирани от брокера, ако просто купувате и продавате на офертите купува и продава, докато натрупате подобен обем. Хитро нали…

Провери също

Осем книги, които всеки предприемач трябва да прочете

Септември традиционно се свързва със старта на новия бизнес сезон. Това е времето, когато бизнес …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *