неделя , февруари 18 2018
Начална Страница / Актуални / Не яжте тези храни преди сън!

Не яжте тези храни преди сън!

Имате ли проблеми със заспиването, или съня. В основата на това, може да е консумацията на определени типове храни, непосредствено преди лягане.

Никога не правете това преди сън!

Ето и кои са „убийците“ на съня, според експертите. Или казано по друг начин, ето някои храни, които не бива да консумирате вечер, за да можете да се радвате на спокоен и ползотворен сън.

Черен шоколад

sleep

Черният шоколад съдържа в себе си кофеин и теобромин. За вредното въздействие на кофеина за съня, почти всички са наясно. Второто вещество обаче, може да ви направи неспокойни и да повиши сърдечния ви ритъм. Или отново, не особено приятно за спокойния ви сън въздействие.

Поради тези две вещества, консумацията на черен шоколад, може да доведе до по-трудно заспиване, дори когато се приема шест часа преди лягане.

Храни богати на протеини

Богатите на протеин храни, стимулират освобождаването на орексин в мозъка на хората. То помага да се контролира нашето тяло, когато изпитваме чувство на глад, или сън. В едно изследване, мишки инжектирани с орексин, отчитат много по-голяма физическа активност през нощта.

Алкохол

drinking-alcohol-before-bed-wont

Алкохолът намалява рязкото движение на очите, състояние в което изпадаме, докато сънуваме. Това въздействие, може да доведе до умора и слаба концентрация на следващия ден.

В допълнение, алкохолът е диоретик. Или казано по друг начин, може да ви лиши от спокоен сън, поради нуждата да ставате няколко пъти до тоалетна. Това неприятно въздействие ще се подсили, ако не сте били вече дехидратиран, преди консумацията на алкохол.

Богати на подправки и мазнини храни

Този род храни, могат да въздействат на сърдечната дейност и да доведат до неприятно парене. Това може да ви лиши от спокоен сън и да ви събужда през нощта. Така, че не консумирайте бекон и други богати на мазнини храни, преди сън.

Провери също

студентски заем

Финансовите навици на младите американци

Изследване сочи какви са финансовите навици на американците на възраст между 22 и 35 години. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *