понеделник , февруари 19 2018
Начална Страница / Актуални / Всеки студент трябва да знае тези неща за инвестициите

Всеки студент трябва да знае тези неща за инвестициите

Важно е студентите, особено тези следващи икономически специалности, да са запознати с основни положения свързани с инвестирането на фондовите пазари.

Изграждането на финансова интелигентност е ключова за младите хора, за да могат правилно да управляват и увеличават финансите си и то да започнат докато са млади.

В бизнес средите все повече се говори за финансовата интелигентност и нейното критично значение за бъдещето на младите.

В тази насока, ето четири неща, които всеки студент трябва да знае за инвестирането, според експертите Карен Бърман и Джо Найт.

Как да станете по-добър инвеститор?

финансови коефициенти

1. Да са наясно с основите на пазарите

Студентите трябва да могат да правят разлика между печалба и кеш и други основополагащи финансови концепции и финансови термени.

2. Да разбират изкуството

Финансите и счетоводството са изкуство, подобно на науката. Двете дисциплини имат тежката задача, да дават количесвени измерители на иначе трудни за определяне в количествено изражение неща. Те разчитат на определени правила, прогнози и възприятия, което си е цяло изкуство.

3. Да разбират анализите

Финнасовата интелигентност включва възможността да се анализират числата в много по-голяма дълбочина и детайлност. Това включва възможности да се изчисляват печалби, ликвидност, финансови коефициенти, ефективност и др. Нещо повече, трябва да могат да се анализират и получените резултатит.

4. Да могат да разбират голямата картина

Важно е студентите да имат представа и от голямата картина, или всичко случващо се наоколо и въздействието върху пазарите и компаниите. Те не бива да заравят глави само в изчисления и числа, без да разбират и осъзнават взаимната връзка между пазарните процеси и явления.

Провери също

студентски заем

Финансовите навици на младите американци

Изследване сочи какви са финансовите навици на американците на възраст между 22 и 35 години. …