вторник , февруари 20 2018
Начална Страница / Актуални / Нещата, които самолетните компании никога няма да ви кажат

Нещата, които самолетните компании никога няма да ви кажат

Светът на търговската авиация все още е изпълнен с тайни. Има някои неща, които стюардесите или пилотите на самолетите няма да споделят с техните пътници. Ето някои от тях:

Кислородните маски не издържат твърде дълго

В началото на всеки полет, стюардесите дават указания на пътниците как да ползват в случай на нужда жълтите кислородни маски. Под случай на нужда, обикновено става въпрос за „разхерметизиране“ на самолета.

masks-in-group

Някога обаче, чудили ли сте се как работят тези маски и за колко време предоставят  кислород на пътниците? Отговорът може да не ви хареса. Тези маски подсигуряват достъп до кислород от специални устройства за кислород от генератори разположени над главите на пътниците. Те обаче са достатъчни за подсигуряване на кислород в рамките на между 14 и 20 минути, в които се предполага, че пилотите трябва да слязат на височина с нормален за свободно дишане въздух.

Възможно е самолетът да свърши горивото

Passenger plane

Според авиационни изследвания, самолетите невинаги зареждат пълни резервоари за гориво, защото така увеличават теглото си, което пък води до допълнителни разходи.

На 24-ти август 2001 година, по време на полет номер 236 на Air Transat от Торонто до Лисабон, следствие на изтичане, самолетът свършва горивото докато лети над атлантическия океан.

За щастие пилотите успяват да го приземят аварийно на най-близкото летише на азурските острови, благодарение на помощта на малък генератор за аварийни нужди, който превръща съпротивлението на въздуха в електричество, достатъчно за да подсигури основните системи, даващи достъп на пилотите до управлението на самолета. Тази система се нарича накратко RAT.

Вратата на тоалетната не се заключва наистина

first_class_lavatory_with_window

Тоалетните в самолетите са малки, но определено не са толкова „частни“ и неприконсовени, колкото си мислите. Повечето от тях могат да се отворят отвънка, дори и когато са „заключени“. Разбира се това е направено от съображение за сигурност. И все пак имайте едно наум, когато ги ползвате.

Продължава на следваща страница…

Провери също

студентски заем

Финансовите навици на младите американци

Изследване сочи какви са финансовите навици на американците на възраст между 22 и 35 години. …