неделя , януари 21 2018
Начална Страница / Актуални / Единственото нещо, което ви трябва, за да печелите на фондовите пазари

Единственото нещо, което ви трябва, за да печелите на фондовите пазари

Ако има едно единствено нещо, до което могат да се сведат успешните инвестиции на фондовите пазари, то това може да се обобщи в следното – „да имате пълна увереност в една идея!“.

Трябва да забравите всичко останало и да се фокусирате върху едно единствено нещо, както и да насочите цялата си инвестиция към него. Дали ще е върху определена компания, или върху посоката на пазара, това няма значение.

Как да сте успешен инвеститор, съветва експерт без загуба от 30 години

По пътя си ще срещнете много изпитания, трябва обаче да сте твърд в позицията си. Да я устоявате с цената на всичко.

Разбира се необходимо е още нещо – да осъзнавате, когато сте сбъркали генерално във възприятието си и да сте способни да ограничавате загубите в рамките на нормалното. Ако ги изтървете да достигнат непреодолими размери, то сте приключили с инвестициите.

стан друкенмилър

Тази стратегия за търговия, до голяма степен е залегнала в успеха на всички гениални инвеститори – Уорън Бъфет, Станли Друкенмилър и много други…

„Първото нещо, което чух, когато влязох в този бизнес, не от моя ментор, е че биковете правят пари, мечките правят пари, а прасетата ги колят. Тук съм, за да ви кажа, че аз бях прасе. И дълбоко съм убеден, че единственият начин, за да реализираш дългосрочна възвръщаемост в този бизнес, е да си прасе. Смятам, че диверсификацията и всички други неща, на които ни учат в бизнес-училищата днес, най-вероятно са най-подвеждащото нещо. Ако погледнете към великите инвеститори, колкото и различни да са те – Уорън Бъфет, Карл Айкън, Кен Лангон, те са много концентрирани в залозите си. Те виждат нещо, подходящо за инвестиции, и залагат и къщите си на него. Това е и моят начин на инвестиране. Такива възможности обаче, се виждат относително рядко – може би веднъж, или два пъти в годината… Основната грешка според мен, която 98% от портфейлните мениджъри или индивидуалните инвеститори правят е, че те имат усещането, че трябва да са на пазара непрестанно. Ако наистина видите изключителни възможности за инвестиции, то трябва да сложите всички яйца в една кошница и после трябва да следите тази кошница много внимателно…“, коментира Станли Друкенмилър, по време на инвестиционна конференция в Ню Йорк, през януари на миналата година.

За тези, които не знаят, Друкенмилър е един от най-добрите портфолио-мениджъри на всички времена с годишна възвръщаемост от 30% средно през последните 30 години. Той никога не е имал губеща година и се смята за един наистина феноменален инвеститор.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *