събота , декември 16 2017
Начална Страница / Актуални / Шест от най-добрите дивидентни компании в САЩ

Шест от най-добрите дивидентни компании в САЩ

Животът на фондовите пазари след референдума във Великобритания продължава с пълна сила. В новата действителност обаче и в момент, когато щатските индекси са на крачка от нови рекордни стойности, все повече експерти препоръчват инвеститорите да са внимателни.

дивиденти

В тази насока дивидентните компании може да са по-добра алтернатива от всякога. А ето и шест от най-добрите щатски компании, изплащащи висок дивидент:

Ventas, Inc. (VTR)

Дружество със специална инвестиционна цел, насочило инвестициите си към имоти в здравния сектор. Компанията е с пазарна капитализация от 25 милиарда долара и дивидентна доходност в размер на 4%.

От началото на годината акциите й са поскъпнали с 30%, срещу ръст от 2% за широкия щатски индекс.

Вижте още: Защо да инвестираме в дивидентни компании?

Сред основните инвестиции на компанията са имоти отдавани под наем на здравни компании и болници, или сектор, който е доказал резистентността си към кризи.

Digital Realty Trust, Inc. (DLR)

Това е един идеален хибрид между растяща технологична компании и такава с висока норма на дивидентна доходност. Компанията с пазарна капитализация от 16 милиарда долара, отдава имоти използвани за сървърни помещения. Акциите й са поскъпнали с 47% от началото на годината, срещу 2% за S&P 500.

Бизнесът на компанията е във фаза на сериозен ръст, като приходите й се очаква да се повишат с 18% през тази година. Дивидентната доходност е 3.2%.

McDonald’s Corporation (MCD)

Това е добре позната на всички компания. Пазарната й капитализация е в размер на 106 милиарда долара, а дивидентната доходност е 3%. Поскъпването на акциите е 2.2% през тази година.

През последната година обаче, книжата са добавили 25% към стойността си.

Освен с добра дивидентна доходност McDonald’s се отличава и с история на съществено повишение на дивидента, нараснал с 250% от 2005-та година насам.

Philip Morris International Inc. (PM)

Пазарната капитализация на компанията е 158 милиарда долара. Дивидентната доходност е отлична при ниво от 4%. В допълнение тя е отличен избор за периоди на финансови сътресения. От началото на годината акциите на Philip Morris са добавили 16% към стойността си.

Public Storage (PSA)

Дивидентните дружества със специална инвестиционна цел, инвестиращи в имоти, са рецептата на финансистите за среда като настоящата. Инвеститорите, които се опасяват от буря на фондовите пазари, се насочват към този род дружества.

Иначе компанията е с дивидентна доходност от 2.8%. Акциите й поскъпнаха с 4.8% от началото на годината.

Spectra Energy Partners, LP (SEP)

Това е компания от петролния сектор с пазарна капитализация от 14 милиарда долара и дивидентна доходност от 5.6%. Акциите й от началото на годината са се понижили с 2%, спрямо ръста от 2% в широкия индекс.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

Един коментар