четвъртък , декември 14 2017
Начална Страница / Актуални / Някои от най-скъпите неща в света

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да си представим. Ето десет от най-скъпите неща в света, цената на които могат да ви се сторят невъобразими:

Вижте още: Най-скъпите смартфони правени някога

Най-скъпата картина

picasso-femmes-d-alger

На 11-ти май миналата година бе продадена картината на Пикасо „Les Femmes d’Alger“, за рекордната сума от 173.9 милиона долара. Продажбата се осъществи от аукционната къща Christie’s. Въпреки, че името на купувача не бе обявено, налице са известни съмнения, че става въпрос за министър-председателя на Катар в периода между 2007 и 2013-та година – шейх Хамад бин Ясим бин Ьбер Ал Тани.

Най-скъпият частен самолет

The interior of Saudi Prince Alwaleed bin Talal's private Boeing 747 airplane in Riyadh, Saudi Arabia, on Tuesday, April 27, 2010. Alwaleed said he will continue working with Goldman Sachs Group Inc. after the U.S. regulator sued the most profitable securities firm in Wall Street history for misleading its investors. Photographer: Waseem Obaidi/Bloomberg via Getty Images

Най-скъпият частен самолет в света, принадлежи на принца на Саудитска Арабия – Алуалид бин Талал. Самолетът Airbus A380 обикновено е с цена от 300 милиона долара, но според запонати, принцът е платил 500 милиона долара, за да отговаря на неговите изисквания. Този самолет не само е най-скъпият, но също така и най-големият.

Най-скъпото суши

sushi

Какво ще кажете за суши от 1 978.15 долара. Това е цената платена за най-скъпото суши през 2010-та година. Сетът от пет сушита е бил приготвен от филипинският готвач – Анхелино Аранета. Това което се е намирало на върха на сушите в действителност го е правито толкова скъпо. То е било украсено с диамант и лист направен от злато.

Най-скъпата субстанция

anti

Ако смятате, че златото и платината са скъпи, ето нещо върху което да се замислите. Най-скъпата субстанция е „антиматерията“. Тя е с цена от 100 трилиона долара за грам… За сравнение втората най-скъпа материя е Californium 252, който струва само 27 милиона долара за грам.

Причината за това антиматерията да е толкова скъпа е нивото на енергията, която може да произведе. Килограм антиматерия би създала толкова енергия, колкото най-мощната термоядрена бомба създавана някога.

Най-скъпият автомобил продаден на търг

ferrari

Най-скъпият автомобил продаван на аукцион е бил моделът 1964 Ferrari 250 GTO Racer. Той е бил собственост на колекционера Поул Папаярдо от Кънектикът. Неназован купувач е платил за редкия автомобил сумата от 52 милиона долара през 2013-та година.

Вижте още: Петте най-скъпи автомобила

Най-скъпото бижу

GE1305-pinkstar2

Розовата звезда, или пръстен с розов диамант, е най-скъпото бужи продавано някога. През 2013-та година той е бил пордаден на аукцион на Sotheby, срещу сумата от 80 милиона долара. Формата на диаманта е овална, като той е от 59.6 карата, или тежест от 11.92 грама. Това означава, че всеки грам от диаманта е с цена от близо 6.5 милиона долара.

Най-скъпият кон продаван някога

green monkey

Състезателните коне са скъпи. Понякога обаче, те са неочаквано скъпи. Най-скъпият състезателен кон продаван някога се е казвал „Green Monkey“, като цената му е възлязла на 16 милиона долара през 2006-та година. Той е пробягвал осма миля за 9.8 секунди, което е сериозно постижение.

Най-скъпата оръжейна система

Lockheed-Martin-F-35-Lightning-II

Изтребителите на Lockheed Martin – F-35 се сочат, като най-скъпата оръжейна система правена някога. Цената за разроботването й се оценява на около 400 милиарда долара, но според някои експерти може да достигне сумата от над 1 трилион долара до завършването й през 2017-та.

Провери също

студентски заем

Финансовите навици на младите американци

Изследване сочи какви са финансовите навици на американците на възраст между 22 и 35 години. …