четвъртък , януари 18 2018
Начална Страница / Актуални / Няколко добри дивидентни компании за портфейла ви през 2017 г.

Няколко добри дивидентни компании за портфейла ви през 2017 г.

Изненадващите резултатите от президентските избори в САЩ, оказаха съществено въздействие върху дивидентните акции. Много е възможно, компаниите плащащи регулярен и сигурен дивидент да продължат да са в инвеститорския фокус и през следващата година.

На кои дивидентни компании залага Бъфет?

В тази насока, ето някои от най-добрите предложения за дивидентни компании, за следващата година, подбрани от експертите от изданието Kiplinger.

AbbVie

Дивидентна доходност: 4%

Фармацевтичният сектор получи глътка въздух от това, че Хилъри Клинтън не стана президент. Клинтън обещаваше да „закопае“ дълбоко в сектора, за да установи причината за „спекулативното“ поскъпване при някои ключови медикаменти.

Следствие на изборните резултати, книжата на AbbVie Inc. (ABBV) поскъпнаха, като дивидента на компанията, при ниво от 4%, все още се запазва при доста привлекателни нива.

В допълнение AbbVie успешно приключи, придобиването на Stemcentrx през юни, което допълва портфолиото й за онкологични медикаменти.

И макар компанията да е на дивидентния подиум от 2013-та година, тя е повишила размера на дивидента с цели 40% от тогава. Това е друг фактор, който прави компанията предпочитана от инвеститорите.

Chevron

Дивидентна доходност: 4%

chevron

Рецесия, или търговски войни между компаниите, могат да доведат до повишено търсене на петрол. На този етап, цената на петрола, проявява трайни признаци на стабилизиране, след силното й понижение, през последните две години.

Разнообразният бизнес на компанията, в известна степен предоставя на инвеститорите хедж, срещу по-нататъшен спад в цената на петрола, смятат експертите.

А дивидент от 4%, е повече от привлекателен в среда на рекордно ниски лихви, не само в САЩ, но и в останалите страни по света.

Позицията, може да влезе много добре в портфейла на дългосрочните инвеститори, следващи стратегията „купи и дръж“. Трябва да отбележим и факта, че CVX е повишавала дивидента си през всяка от последните 30 години.

General Electric

Дивидентна доходност: 3%

До момента в който, световната търговия не излезе от релси, конгломерата е добре позициониран, да влезе в портфейла на дългосрочните инвеститори. Тук обаче, е необходимо търпение. GE, среща известни трудности в неутрализиране на негативните ефекти от ниските цени на петрола и слабото представяне на финансовото й звено.

За щастие на инвеститорите обаче, компанията отделя много сериозно внимание и ресурс, за справяне с посочените проблеми.

Merck

merck

Дивидентна доходност: 2.8%

Компанията бе привлекателна за дивидентните инвеститори, дори преди последните събития, свързани с президентските избори.

Изборната победа на Тръмп обаче, дори подобрява перспективите пред нея. Тя се радва на много добра година, като акциите й поскъпнаха с 20% през 2016-та. Негативният ефект от поскъпването на това обаче, бе намаляване на дивидентната доходност до нива под 3%.

Продължава на следваща страница…

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *